Nákupní košík je prázdný

Výměnný systém Annaburger HTS 22.79 se speciální korbou

Pondělí 16.06.2014

Výměnný systém je vybaven tak, jak je vybavena většina výměnných systémů, které dnes dodáváme do ČR. Hydropneumaticky odpružený podvozek se zvedatelnou nápravou, hydraulicky odpružená oj, pneumatiky Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5, přední náprava zvedatelná a všechny funkce stroje jsou ovládány elektrohydraulicky přes terminál.

Cisternová nástavba má objem 18 m3 a je vybavena nerezovou sadou na přepravu DAMu či v budoucnu výpalků. Nerezová sada zahrnuje nerezový kohout, záslepku na zbylé otvory, nerezový zvon horního plnícího otvoru, vodoznak, vlnolamy, přetlakové ventily, zadní víko atd. Samozřejmě vlastní nádrž je díky konstrukci ze sklolaminátu rovněž odolná vůči agresivním látkám. Cisterna bude sloužit jako návoz vody a DAMu k postřikovači.

Zajímavostí je dodaná korba. Velikostně se jedná o klasiku, 7 metrů dlouhá, objem 29 m3, dvoustranně sklápěná a s rolovací plachtou. Při bližším ohledání však najdeme několik zvláštností. Požadavek zákazníka byla totiž obsluha sklízeče cukrové řepy. Proto se zvolila výška korby jen 1,6 metru. Ale panovala obava, že v těžkých podmínkách to bude problém, a proto je část jedné bočnice odendávací a lze tak dosáhnout výšky jen 1,4 m. Druhým požadavkem byl dostatečný objem při odvozu obilí, tak je korba vybavena plechovými nástavky o výšce 20 cm a lze tak dosáhnout objemu 29 m3 při odvozu obilí, tak jako u klasických koreb s výškou bočnice 1,8 m. Uchycení zadního čela je uděláno tak, aby ramena nezvyšovala výšku vozu.

Zákazník má tak více variant provozu výměnného systému. Pokud bude odvážet obilí, budou všechny nástavky nasazeny a objem korby bude 29 m3 při výšce bočnice 1,8 m. Při odvozu cukrovky se sundají plechové nástavky a korba bude mít výšku bočnice 1,6 m a objem 26m3. Pokud by byly obtížné podmínky, může se odendat kus bočnice a nakládací výška se sníží o dalších 20 cm. Takové řešení není běžné, ale je možné. Přejeme zákazníkovi mnoho spokojenosti s novým výměnným systémem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás