Nákupní košík je prázdný

Výměnné systémy Annaburger při odvozu senáže v Žabčicích

Pátek 23.05.2014

Výměnné systémy Annaburger HTS 20.79 jsou menší dvounápravové stroje, jejichž popularita je trochu na ústupu, neboť zákazníci dnes převážně poptávají co největší objem na dvou nápravách. Přesto se ale nejedná o žádné trpaslíky. Korba těchto výměnných systémů je 6,5 m dlouhá a má objem až 26,5 m3. Cisterna má objem 15 m3 a rozmetadlo hnoje má délku ložné plochy 6,3 m, což patří mezi excelentní hodnoty u dvounápravových strojů. Tyto tzv. menší tandemy si ale stále nacházejí své zákazníky, protože je možné je agregovat i s traktory o výkonu 140 koní.

Výměnné systémy v Žabčicích působí od roku 2007. Z nástaveb používají dvě dvoustranné korby o výšce bočnice 1,6 m (objem 23,5 m3) a dvě rozmetací nástavby. Podvozky jsou hydropneumaticky odpruženy, což umožňuje výměnu nástaveb už za 30 minut bez použití jakýchkoliv pomocných prostředků. Toto odpružení má velice pozitivní vliv na jízdní vlastnosti soupravy a obecně lze takto odpružené stroje agregovat s lehčími a levnějšími traktory. Výměnné systémy v Žabčicích mají pneumatiky 560/60 R22,5.

V den naší návštěvy se senážovalo žito a sběr obstarávala řezačka Claas Jaguar 940. Odvážely dva výměnné systémy Annaburger, agregované s traktory John Deere 7830 a Fendt 822 Favorit.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás