Nákupní košík je prázdný

Výměnné systémy Annaburger jezdí v ZS Zhoř

Pondělí 10.07.2017

Výměnné systémy Annaburger se staly legendami českých farem a podniků. Dodnes žádný výrobce nenabízí tak propracovaný výměnný systém s tolika různými nástavbami a s takovými rozměry vlastních nástaveb. V průběhu let se prodeje převážily ve prospěch jednoúčelových strojů, avšak svou nesmazatelnou roli si výměnné systémy Annaburger stále drží a stále k dochází k rozšiřování podnikových flotil výměnných systémů Annaburger.

Ve Zhoři pořídili první výměnný systém na konci roku 2005. Tehdy byl model 20.79 na hydropneumatickém odpružení naprostý unikát, protože nikdo z konkurentů nenabízel tak velký stroj v takové výbavě. A to mluvíme o menším dvounápravovém systému Annaburger. K podvozku byly pořízeny korba a rozmetadlo. Vůz byl, jak již bylo napsáno výše, vybaven hydraulicky odpruženými nápravami a ojí, zvedatelnou nápravou a velkými pneumatikami s průměrem ráfku 26,5 palce. V roce 2005 byla taková výbava téměř nepředstavitelná.

Výměnný systém pracoval v podniku sám až do roku 2011, kdy byl pořízen druhý identický výměnný systém HTS 20.79 taktéž s korbou a rozmetadlem. Výhodou výměnných systémů je zaměnitelnost jejich podvozků a nástaveb, pokud je identická velikost podvozku a typ odpružení. Často tedy dochází k dokoupení pouze podvozku a ten je pak používán s nástavbami, které jsou třeba 10 let staré.

Výměnné systémy ze ZS Zhoř jsme zachytili v červnu při sklizni travních senáží. Agregovány byly s traktory Massey Ferguson. Nemohli jsme si nevšimnout, v jakém perfektním stavu výměnné systémy jsou, což je jistě zásluhou zodpovědných řidičů. Přejeme ZS Zhoř mnoho spokojenosti s Annaburgery i v dalších letech.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás