Nákupní košík je prázdný

Vlajková loď návěsů firmy Annaburger - HTS 33.14

Neděle 05.11.2017

Návěsy Annaburger se vyznačují robustně stavěnou korbou, která u tandemů dosahuje délky až 7 metrů. U tridemů jsou nejprodávanější modely HTS 29.12 a .14, které mají 8 m dlouhou korbu. Výjimečně se s stejnou korbou prodá i model HTS 33.12 či .14, který má robustnější nápravy a má je dále od sebe. Ale model HTS 33.12 /.14 s 9 m dlouhou korbou byl skutečnou raritou. Dlouhá a robustní korba spolu s vlastním hydraulickým okruhem vyšponovaly cenu do závratných výšin a trh v této kategorii spíše volil vozy s výtlačným čelem či s řetězovým dopravníkem.

Přesto se v letošním roce návěs HTS 33.14 s 9 m korbou o objemu 37 m3 prodal na Slovensko. Návěs má dozadu a do levé strany sklápěnou korbu v provedení ClassicLiner, tedy "stará" korba. Pokud by návěs byl vybaven nástavky, objem by se dostal až na hodnotu 48 m3. Podvozek je zkrátka "profi". Hydraulicky odpružené nápravy se vzdáleností 1,81 m mezi sebou, s robustním nosníkem 150 x 150 mm a brzdami s šířkou obložení 180 mm. Samozřejmostí je první zvedatelná náprava, hydraulicky odpružená oj i hydraulické nucené řízení náprav, které je při této vzdálenosti náprav naprosto nezbytné. Zákazník zvolil pneumatiky Michelin 600/55 R26,5.

Zajímavostí vozu je vlastní hydraulický okruh, kdy čerpadlo je umístěné přímo v olejové nádrži mezi nosníky šasí a je spínáno elektricky, takže není potřeba žádného kardanu. Návěs jsme zachytili na Slovensku u zákazníka při sklizni kukuřice na zrno. Byl agregován s traktorem John Deere 8335R, se kterým tvořil parádní soupravu. Zákazník návěs používá pouze při sklizni obilí a kukuřice na zrno, proto absence senážních nástavků, na korbě byla pouze rolovací plachta.

Stroj dodala firma Ematech, autorizovaný prodejce Annaburgeru na Slovensku.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás