Nákupní košík je prázdný

Velká expozice firmy Vakutec na výstavě ve Welsu

Pondělí 01.12.2014

Rakouský zemědělský trh je velice specifický a od toho českého se poměrně liší. V Rakousku převládají malí farmáři, malé pozemky, avšak v některých oblastech velmi svažité. Je tedy zřejmé, že výstavě Agraria dominovaly spíše menší stroje.

Rakouská firma Vakutec představila téměř celý svůj výrobní sortiment. Od stacionárních míchadel, přes traktorová míchadla, systémy aplikace kejdy pomocí tažené hadice až po samotné kejdové cisterny. V expozici šlo spatřit celkem 6 cisteren o objemu 2,7 m3 až po 14 m3. Některé cisterny měly velice zajímavá technická řešení, která se jinde na výstavišti těžko našla.

Traktorová míchadla TMH byla vystavena ve všem představitelných velikostech. Od malých 5 metrových, až po největší 8 metrové míchadlo. Míchadla Vakutec jsou velice populární v České republice, a stále více zákazníků přichází na nutnost správně homogenizovat kejdu při vyvážení, čímž si podnik ušetří spoustu budoucích problémů při čištění jímky. Většinu zákazníků přesvědčí jediná zkouška míchadla Vakutec.

České farmáře by ve Welsu nejvíce zajímala cisterna VT12500 o objemu 12,5 kubíku. Cisterna byla v luxusní výbavě. Obutá do pneumatik 600/55 R26,5, byla vybavena nasávací rukou, a Turbofassem, tedy kombinací vývěvy a čerpadla. Celá cisterna byla připravena na montáž hadicového aplikátoru.

Dále byly vystaveny tři jednonápravové cisterny o objemech 4,6, 7,3 a 9,5 m3. Všechny tyto cisterny byly vybaveny speciálním zařízením, které umožňuje bez problému aplikovat kejdu při jízdě z kopce, kdy kejda steče do přední části cisterny. Cisterna VA9500 byla navíc obuta do pneumatik 800/45 R30,5. Největší vystavenou cisternou byla laminátová o objemu 14 m3. Pokud někdo stánek firmy Vakutec navštívil a nemohl se dopočítat šesté a nejmenší cisterny, tak ta byla ukryta na stánku firmy Lindner na zádech samojízdného nosiče.

Děkujeme firmě Vakutec za pozvání na velice zajímavou výstavu!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás