Nákupní košík je prázdný

Ve Višňové používají dva třínápravové TeleLinery

Pondělí 22.02.2021

Koncept TeleLiner vznikl zdokonalením přestavby rozmetadel hnoje Annaburger na velkoobjemový vůz, což je věc známá ještě z rozmetadel T088 vyráběných pro koncern Fortschritt. Annaburger tento koncept vyšperkoval použitím hydraulicky ovládaných bočnic a jednoduchého upevnění zadního rozmetacího čela na vůz, což fakticky zkrátilo dobu přestavby až na 30 minut. Velké popularitě se TeleLinery těší především u podniků s rozsáhlou živočišnou výrobou.

Ve Višňové používají TeleLinery na dvou třínápravových výměnných systémech z let 2017 a 2019. Nástavby mají s nasazeným rozmetacím ústrojím celkovou délku korby 7,5 m, což při základním výšce bočnic 1,2 m dává značný objem. Rozmetací ústrojí je ve standardu vybaveno třemi frézovacími válci s výměnnými noži, takže si dokáže poradit s vrstvou hnoje o výšce až 1,8 m. Dva takové stroje dokáží udělat obrovský výkon. Jízdní vlastnosti jsou díky hydraulicky odpruženému podvozku špičkové. Na pneumatikách Michelin 600/55 R26,5 jsou vozy pouze 2,55 m široké, což jim dává skvělou flexibilitu při cestách po komunikacích a přijatelně nízký tlak na půdu při práci na poli.

Při sklizni senáží jsou rozmetací ústrojí vyměněna za hydraulicky ovládaná vrata, která zvedají celkový objem na hodnotu cca 40 m3. Tři řetězové dopravníky jde zrychlit pomocí hydraulického vyprazdňování. Linku s TeleLinery jsme zachytili v květnu při sklizni vojtěškové senáže. Ve Višňové ještě používají třetí TeleLiner na výměnném systém HTS 22.79, který je z roku 2011 a byl to první TeleLiner v ČR.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás