Nákupní košík je prázdný

Ve Struhařově nasazují i tři rozmetadla Annaburger naráz

Středa 30.08.2017

Taková situace nastala v létě v podniku DZS Struhařov, který hospodaří na Benešovsku. Tam používají celkem sedm Annaburgerů, z čehož je 6 výměnných systémů. Tři výměnné systémy HTS 22.79 mají rozmetací nástavby, a ty se také setkaly na jediném poli u obce Pozov, kde rozmetaly hnůj pod řepku. Rozsáhlá živočišná výroba ve Struhařově produkuje enormní množství hnoje a kejdy, výměnné systémy si tedy v průběhu roku moc neodpočinou.

První výměnný systém HTS 22.79 přišel do Struhařova v roce 2004 s korbou, cisternou a rozmetadlem. O rok později jej následoval druhý s korbou a rozmetadlem, za další dva roky byl přikoupen pouze podvozek. Jedná se tak o ukázkové rozvíjení flotily výměnných systémů, kdy se podle potřeby koupí ta konkrétní nástavba či podvozek, který je potřeba. Později následoval další podvozek s cisternou, na něj přišlo třetí rozmetadlo, pak se dokoupil starší výměnný systém od jiného zákazníka. Všechny nástavby a podvozky mezi sebou navzájem pasují, což je unikátní záležitost. Nejstarší podvozek a nejnovější nástavbu od sebe dělí 8 let.

Linka tří rozmetadel hnoje představuje unikátní komplet z hlediska výkonnosti. Jediné 22t rozmetadlo zvládne vyaplikovat za den i 800 tun hnoje. Tři rozmetadla je nutné nakládat kloubovým nakladačem, který tak minimalizuje dobu nakládky. Taková linka má obrovský denní výkon i při velkých dávkách hnoje. Aplikační záběr všech rozmetadel je 24 metrů. Není divu, že hned za rozmetadly jel traktor s podmítačem, který hnůj zapravoval.

Výměnné systém Annaburger ve Struhařově jsou důkazem toho, co tyto stroje dokáží vydržet. 13 let provozu, 3 nástavby, statisíce kubíků kejdy, statisíce tun hnoje, obilí, siláže, senáže, převoz hnojů, atd. Za zmínku jistě stojí, že jeden z výměnných systémů je stále agregován s traktorem John Deere 7810 o výkonu cca 175 koní. Sázka na kvalitu se vyplatila...


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás