Nákupní košík je prázdný

V Rostěnicích vrcholí sklizeň silážní kukuřice

Úterý 01.10.2013

Silážní kukuřice se v Rostěnicích sklízí z plochy cca 400 - 500 ha pro potřeby místní bioplynové stanice. Sklizeň zajišťovala řezačka Claas Jaguar 980 s dvanáctiřádkovým adaptérem a jako odvozy sloužily mimo jiné třínápravový návěs Annaburger HTS 29.12 a třínápravový výměnný systém HTS 29.79. Oba mají korbu o objemu 32 m3 v plechu a se senážními nástavky se objem šplhá až na 42 m3. Agregovány byly s traktory John Deere.

Výměnný systém jezdí v Rostěnicích od loňského roku. Je vybaven hydropneumatikcy odpruženým podvozkem a ojí, hydraulickým nuceným řízením náprav a pneumatikami Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Jako druhá nástavba byla dodána cisterna o objemu 21 m3, s hadicovým aplikátorem, tříbodovým závěsem a nasávací rukou s průměrem 200 mm.

Jednoúčelový návěs je v Rostěnicích o rok déle, proti výměnnému systému má však jednodušší výbavu. Podvozek je odpružen parabolickými pružinami, pneumatiky jsou vhodnější na silnici - Michelin Cargo XBib 560/60 R22,5, ale ani zde nechybí hydraulické nucené řízení náprav. Taková konfigurace vozu je vhodná pro velké množství přejezdů po silnici s minimálním časem stráveným na poli. Často takové vozy bývají nasazeny ve žních u překládacích vozů, což je případ nejen Rostěnic, ale třeba i Agroservisu Višňové, kde jsou dva takové tridemy.

V Rostěnicích dále využívají 4 výměnné systémy HTS 20.79 s překládacími vozy, cisternou, rozmetadlem hnoje a korbou. Především překládací vozy se téměř nezastaví, slouží k navážení hnojiv k rozmetadlům, o žních i při sklizni kukuřice na zrno. Posledními zástupci v Rostěnicích jsou jednoúčelový návěs HTS 20.14 a cisterny pro přívoz vody k postřikovači, veteránka HTS 102.27 a loni dodaná HTS 20.27 o objemu 15 m3.

Velmi nás těší důvěra, kterou společnost Rostěnice má v dopravní techniku Annaburger. Přejeme společnosti mnoho úspěchů.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás