Nákupní košík je prázdný

V Puklicích u Jihlavy používají techniku Annaburger a Krampe

Středa 15.10.2014

Etapa dopravní techniky od firmy CRS Marketing se v Puklicích začala psát již v roce 2005. Tehdy byl pořízen výměnný systém Annaburger HTS 22.79 s korbou o délce 7 metrů a objemem 26 m3 a s cisternovou nástavbou o objemu 18 m3 s hadicovým aplikátorem. Podvozek byl již v té době hydropneumaticky odpružen, včetně zvedatelné nápravy a hydraulicky odpružené oje a na tu dobu se jednalo o výjimečný stroj, jehož některé parametry se dodnes konkurenci nepodařilo dohnat.

V roce 2011 padla volba na velmi zajímavý stroj - kombinované rozmetadlo a senážní vůz Annaburger HTS 16.04. Jedná se o malé rozmetadlo pro traktory s výkonem kolem 140 koní, avšak s rozmetacím ústrojím, které známe ze všech větších rozmetadel Annaburger. Tedy dva horizontální frézovací válce, dva rozmetací talíře s šesti lopatkami a aplikační záběr 24 m, což je u 16t rozmetadel naprostý unikát. Při přestavbě se odmontuje rozmetací ústrojí a nasadí nástavky a hydraulicky ovládaná zadní vrata.

V roce 2012 byl pořízen návěs Krampe Big Body 700. Korbu má stejně dlouhou, jako Annaburger, tedy 7 m. Základní objem vozu je 24 m3 a s nástavky 60 cm se šplhá až na 33,5 m3. Vůz je vybaven odpruženou ojí a nápravami s nosností 32 tun. Pneumatiky jsou jak jinak Michelin 600/55 R26,5 a vůz má ve standardu i hydraulické podepření zadní nápravy při sklápění.

V roce 2014 byl pořízen druhý vůz Krampe, opět 700ka v identické výbavě. Pomocí těchto tří návěsů jsou v Puklicích schopni vyřešit většinu dopravních operací. Zajímavostí je i agregace s relativně slabými traktory. Výměnný systém jezdil s New Hollandem TVT 190, tedy 190 koní, Krampe pak s New Hollandem 8560, tedy cca 140 koní. A okolí Jihlavy se nedá nazvat přímo rovinatým terénem. I když se nemusí jednat o stálé agregace, v době špiček je velice důležité, pokud lze návěsy agregovat s menšími volnými traktory. Podmínkou ale je dobré odpružení stroje a jeho vyvážená konstrukce, skvělé brzdy a flotační pneumatiky.

Všechny stroje do AGRO družstva vlastníků Puklice dodal pan Ing. Jiří Denemarek, náš prodejce v oblasti Vysočiny a jižní Moravy.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás