Nákupní košík je prázdný

V Jevišovicích senážují s technikou Annaburger

Pondělí 12.05.2014

Stroje Annaburger používají v Jevišovicích od roku 2004. Prvními dodanými stroji byly dva návěsy HTS 20.12 s překládacím šnekem. Ty pracují v Jevišovicích dodnes. Starají se o odvoz hnoje, senáží, siláží, obilí, zeminy a dalších materiálů.

Dalšími stroji byly výměnné systémy HTS 20.79 s korbami, rozmetadly a cisternovými nástavbami. Většina z nich již je na hydropneumatickém podvozku a s hydraulicky odpruženou ojí. Tři z těchto výměnných systémů pracují v Jevišovicích dodnes. Posledním dodaným strojem v roce 2004 byla jednoúčelová cisterna HTS 22.27 o objemu 18 m3. Ta sloužila na vývoz kejdy a později i digestátu z bioplynové stanice a za rok ve dvousměnném provozu vyvozila neskutečné množství materiálu.

Posledními dodanými stroji byl výměnný systém Annaburger HTS 22.79 s korbou a cisternou z roku 2008 a kombinované rozmetadlo hnoje HTS 22.07 Teleliner z roku 2011. Ten byl nasazen i v době naší návštěvy.  Teleliner je unikátní koncept kombinovaného rozmetadla, které lze velmi rychle přestavět na senážní vůz. Rozmetací ústrojí se velmi rychlé odpojí a vymění za hydraulická vrata a nástavky se hydraulicky vysunou. Teleliner je mezi českými farmáři stále populárnější.

Klasikou v Jevišovicích je agregace velké části Annaburgerů s traktory JCB Fastrac 3220, které jsou stvořeny pro dopravu. I když výkon motoru není značný, díky velkým pneumatikám a dobré stavbě Annaburgerů jsou agregace bezproblémové. Některé výměnné systémy bývají agregovány i s traktory John Deere o výkonu 140 koní.

Většina Annaburgerů v Jevišovicích sice nepůsobí moc esteticky a na obálku prospektu by se asi nehodily, ale důležité je, že jsou stále v provozu po téměř deseti letech opravdu tvrdého nasazení a jsou etalonem toho, co technika z Annaburgu může vydržet. Nepochybujeme o tom, že všechny Annaburgery již bohatě vrátily finanční prostředky vložené do jejich pořízení.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás