Nákupní košík je prázdný

V České republice se testoval nový překládací vůz od Annaburgeru

Pondělí 20.09.2021

Nový dvounápravový model překládacího vozu Annaburger s označením HTS 24.16 vychází z dříve představeného třínápravového modelu HTS 34.16, který se pyšnil objemem zásobníku 46 kubíků, novým překládací šnekem s možností hydraulického naklápění a překládacím výkonem 20 m3/min. Dvounápravový model si půjčil od většího bratříčka právě překládací šnek o průměru 600 mm. Objem korby je 33 m3, což odpovídá staršímu třínápravovému modelu HTS 29.16.

Překládací vůz HTS 24.16 se vyrábí pouze s hydraulicky odpruženým podvozkem a ojí. K nám zapůjčený vůz byl vybaven pneumatikami Alliance 750/60 R30,5, které jsou doporučením pro tyto nové překládací vozy. Oproti staršímu provedení překládacích vozů je přepracované uložení spodního šneku v korbě, a díky tomu i nižší těžiště. Nová je pochopitelně i oj, která musela uvolnit místo velkému překládacímu šneku, proto má oj tvar písmene V.

Na nové překládací vozy lze objednat bohatou výbavu, včetně vážníhio systému UniScale, elektronického nuceného řízení, rolovací plachty, hydraulického pohonu pro hnojiva nebo různých koncovek pro překládací šnek. Vůz byl celé žně zapůjčen společnosti Strom Praha a.s., konkrétně středisku Lnáře, kde byl vůz agregován s traktorem John Deere 8R 310 a obsluhoval dva kombajny John Deere T670i. Vůz pracoval bez jediného problému a jevil se jako velmi univerzální stroj s velikou manévrovací schopností oproti třínápravovým vozům o stejném objemu.

Soupravu i s kombajny jsme zachytili v půlce srpna v Agrospolu Malý Bor, kde jako odvoz sloužila i slavná osmikolová Tatra s nástavbou Schubmax.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás