Nákupní košík je prázdný

Třínápravový výměnný systém Annaburger jezdí už 5 let v Králíkách

Pondělí 13.04.2015

Rolnická a.s. Králíky patří k velkým zemědělským podnikům na okrese Hradec Králové. Hospodaří v těsné blízkosti Nového Bydžova a kromě rozsáhlé živočišné výroby provozuje i dvě bioplynové stanice, které spolykají velké množství vstupních materiálů a zároveň vyprodukují velké množství digestátu. Hlavním dopravním prostředkem je v Králíkách třínápravový výměnný systém Annaburger HTS 29.79, který tam pracuje od května 2010.

Výměnný systém je jak už bylo řečeno hydropneumaticky odpružen, má komfortní elektrohydraulické ovládání všech funkcí, k tomu ale i hydraulické nucené řízení náprav, které si v Králíkách velice pochvalují, neboť traktor s návěsem musí často couvat do zatáček, aby se stočil do různých přístřešků, což bez nuceného řízení nelze. Obutí není třeba více komentovat - Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Zajímavostí je automatické mazání podvozku.

Výměnný systém jsme zachytili při prvních senážích s nasazenou dvoustranně sklápěnou korbou o délce 7,8 m a objemem 32 m3, který se díky senážním nástavkům šplhá až na 42 m3. Korba je dále vybavena rolovací plachtou. Za povšimnutí stojí agregace s traktorem John Deere 7930. Zde se ukazuje, jak důležitý je hydropneumaticky odpružený podvozek a k tomu flotační pneumatiky. Díky tomu je možné agregovat tridem s takto "malým" traktorem. Souprava funguje bez problémů i díky velice pečlivému řidiči.

Druhou nástavbou je cisterna o objemu 21 m3, která byla zakoupena o dva roky později. Ta je vybavena tříbodovým závěsem, přípravou na nasávací ruku a devítimetrovým hadicovým aplikátorem s řezacími hlavami Exacut. Výměnný systém se tedy moc nezastaví. Pokud nevozí obilí, senáže a siláže, zajišťuje přívoz kejdy a především vývoz digestátu z bioplynových stanic. V tom mu zdatně asistuje i další cisterna Annaburger HTS 20.28, tedy o objemu 15 kubíků a s čerpadlem Vogelsang.

Případ Rolnické a.s. Králíky opět ukazuje, že Annaburger je jako doma v extrémním ročním nasazení a že především zde se ukazují rozdíly proti jiným strojům. Přejeme pracovníkům Rolnické a.s. Králíky mnoho spokojenosti s technikou Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás