Nákupní košík je prázdný

Třínápravový Teleliner rozmetá hnoje ve Višňové

Pátek 12.10.2018

Teleliner je ojedinělý koncept na trhu s dopravní technikou. I když úpravy rozmetadel na převoz objemných materiálů byly dlouho známé a firma Annaburger má s nimi zkušenosti, které sahají až do dob kombinátu Fortschritt, nikdo tento koncept nevyladil lépe, než firma Annaburger. Teleliner přináší velmi jednoduchý systém výměny zadního rozmetacího čela za klasická hydraulicky ovládaná vrata. Zvýšení objemu korby se pak děje geniálně jednoduše - vysouváním hydraulicky ovládaných bočnic přímo z kabiny.

Samotný Teleliner má známé tři řetězové dopravníky v podlaze a ve standardu i tři horizontální frézovací válce, které zajišťují rozdrobení i vysoké vrstvy materiálu v korbě. Korba u třínápravové verze je 7,5 m dlouhá. Výměna rozmetacího čela za vrata zabere několik desítek minut (nepočítáme umytí stroje).

Samotný podvozek výměnného systému HTS 33.79 poskytuje maximální možný komfort. Hydraulicky odpružené nápravy, přední náprava zvedatelná, hydraulické nucené řízení, hydraulicky odpružená oj. Toto vše je ve standardu. Standardní je i ovládací terminál, který umožňuje jednoduchou změnu dávky, ale také zajišťuje ochranu frézovacích válců snímáním a vyhodnocováním jejich otáček. Navíc veškeré ovládání stroje se děje pomocí jediného terminálu většinou přes jediný okruh.

Vůz jsme zachytili v Únanově při aplikaci hnoje. Na poli s ním pracovala ještě další dvě rozmetadla Annaburger. Flexibilita výměnného systému je daná tím, že pokud vůz nerozmetá hnůj nebo nevozí senáž či siláž, může se nástavba sundat a lze jezdit s cisternou či překládacím vozem, které ve Višňové také vlastní.
 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás