Nákupní košík je prázdný

Třínápravový překládací vůz Annaburger jezdí ve Studenci

Pondělí 14.07.2014

Překládací vozy Annaburger jsou v České republice velmi populární. Je to dané především důslednou propagací ze strany naší firmy, a pak také skvělými technickými řešeními, které jsou mnohdy nevídané u konkurence. Základem překladače je vynášecí šnek o průměru 550 mm, který překládá materiál s výkonností až 15 m3/min. Výkonné překládání je základem pro obsluhu více sklízecích mlátiček. Unikátním řešením firmy Annaburger je možnost dodání překladače na podvozku výměnného systému a zvýšení tak ročního využití stroje. Překládací vůz většinou pracuje pouze při sklizni obilí a zbytek roku stojí.

Družstvo Agrochema Studenec zakoupilo v roce 2011 třínápravový model HTS 29.16 o objemu 33  m3. I když je vůz v základu dodáván na parabelických pružinách, ve Studenci zvolili hydropneumatické odpružení náprav i oje. Vůz má tak skvělé jízdní vlastnosti. V ceně je i hydraulicky odpružená oj a natáčení první a třetí nápravy. Vůz je dále vybaven naklápěcí klapkou u šneku, rolovací plachtou a hydraulickým pohonem pro plnění hnojiv. U plnění nesených rozmetadel je totiž vysoký překládací výkon na škodu a pomocí hydromotoru je možné přísun hmoty lépe regulovat.

Jedním z důvodů, proč se ve Studenci rozhodli pro třínápravový vůz byl tlak na půdu. Tři nápravy vytváří menší tlak na půdu než nápravy dvě, i při větším objemu a hmotnosti. Z toho důvodu se nešetřilo ani na pneumatikách - Michelin Cargo XBib 710/50 R26,5. Na fotografiích je vidět plnění rozmetadel minerálních hnojiv a také překládání při sklizni máku.

Stroj do Studence dodal náš prodejce v regionu - Ing. Jiří Denemarek.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás