Nákupní košík je prázdný

Třínápravový návěs Annaburger HTS 29.14 pracuje rok v ZD Hodonice

Úterý 16.08.2016

Jedním ze zákazníků, který v loňském roce vsadil na značku Annaburger při výběru návěsu, bylo Zemědělské družstvo Hodonice, které hospodaří v těsné blízkosti Znojma. Družstvo pořídilo třínápravový dvoustranný návěs, a hned téměř v plné palbě! Jednalo se o jeden ze dvou prvních třínápravových návěsů s novou korbou v ČR.

Vůz je vybaven opravdu luxusně. Hydropneumatické odpružení náprav není u třínápravových návěsů standardem, a to ani u Annaburgeru, ale přínosy jsou obrovské a uvědomuje si to stále více zákazníků. Toto odpružení s sebou automaticky přináší hydraulicky odpruženou oj a zvedatelnou první nápravu. Toto odpružení bylo v Hodonicích zkombinováno s hydraulickým  nuceným řízením náprav, které umožňuje klidnou jízdu do zatáček a především couvání do zatáček. Dle slov oblsuhy tento systém funguje skvěle. Samozřejmě nemohou chybět nejlepší návěsové pneumatiky na trhu - Michelin Cargo Xbib 600/55 R26,5.

Korba návěsu je dlouhá necelých 8 m a pro potřeby odvozu cukrovky je nižší bočnice o výšce jen 1,6 m. Celkový objem činí cca 29,5 m3. Nové návěsy Annaburger jsou vybaveny velkým průhledovým oknem, které zajišťuje, že obsluha vidí i na samotné dno korby. Tento prvek si také pochvalují téměř všichni zákazníci. Vůz je vybaven můstkem a rolovací plachtou. Boční sklápění je hydraulicky ovládané a je provedeno na levé straně ve směru jízdy.

Vůz jsme zachytili při odvozu pšenice od překládacího vozu a byl agregován s traktorem John Deere 8430. Nejedná se o první Annaburger v Hodonicích. Družstvo vlastní již delší dobu menší dvounápravový návěs HTS 20.14. Třínápravový návěs dodala do Hodonic firma Agroservis Višňové.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás