Nákupní košík je prázdný

Třínápravová cisterna Annaburger předána do Velké Chýšky

Středa 11.03.2015

Cisterny Annaburger jsou v České republice velice známé, jezdí tu více než 15 let. Jsou velmi ceněné pro své laminátové provedení, díky čemuž jsou odolné proti chemické degradaci a to nejen při kontaktu s DAMem, ale i s digestátem. Dále zákazníci oceňují rámovou konstrukci a odpružení náprav, díky čemuž jsou cisterny schopny odolávat velmi dlouhým přejezdům na silnici. Většina cisteren Annaburger je vybavených vývěvou Jurop. Cisterny s čerpadlem Vogelsang tak populární nejsou, ale i ty si najdou své zákazníky.

Jedním takovým zákazníkem bylo Zemědělské družstvo Velká Chýška. Požadavek byl vysát kejdu svépomocí z 6 metrů hluboké jímky. Je obecně známé, že vývěva takovou houbku nedokáže vysát. Proto se po úspěšném odzkoušení zvolila cisterna z čerpadlem.

Výběr padl na největší model HTS 33.28 o objemu 24 kubíků. Cisterna má velmi bohatou základní výbavu - hydropneumatické odpružení náprav, hydraulické nucené řízení první a třetí nápravy, komfortní ovládání všech funkcí stroje, lapač kamenů a čerpadlo Vogelsang o výkonu 5 430 l/min. Z další dodatkové výbavy byl zvolen hadicový aplikátor o záběru 12 metrů, tříbodový závěs, nasávací ruka NW 200 a pneumatiky Michelin Cargo XBib 650/65 R30,5. Důležitým prvkem bylo hydropneumatické odpružení, protože většina výrobců nabízí odpružení vzduchové, které by v kopcovitém terénu nepracovalo dobře, což potvrzovali i zákazníci v okolí.

Cisterna byla uvedena do provozu, zagregována s traktorem Fendt 933 Vario a momentálně se plně věnuje snižování hladiny kejdy v družstevních jímkách. Zajímavostí je, že cisterna byla dodána v prosinci loňského roku pouhých 64 dní po objednání, což je u takové cisterny rekordní čas.

Cisternu do Velké Chýšky dodala společnost Agrocentrum ZS. Přejeme ZD Velká Chýška mnoho spokojenosti s cisternou Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás