Nákupní košík je prázdný

Tridemy Krampe slaví 20 let

Čtvrtek 03.03.2016

První model na třech nápravách od firmy Krampe byl TWK 800 s 8 m dlouhou korbou. Později firma Krampe svou řadu inovovala a návěsy Herkules a Goliáš vystřídala řada Big Body se svým největším modelem Big Body 800. Ten jsme také v roce 2007 dovezli do České republiky a dodnes tu slouží. řada vozů Big Body pak dostála značných změn. Přibyl model Big Body 700, který se stal nejpopulárnějším u nás, pak model BB 750 a nakonec model BB 790. Mezi tím však Krampe přišla s modelem Big Body 900 s 9 m dlouhou korbou a tento model se stal vlajkovou lodí mezi sklápěcími návěsy Krampe Big Body.

Obecně jsou návěsy Krampe vysoce ceněny pro svou robustní konstrukci rámu a náprav a pro svou provozní jednoduchost. Díky tomu dokáží jezdit v náročných podmínkách a často přetěžovány s minimálními provozními náklady. Základem jsou robustní parabolické pružiny, případně hydraulické odpružení, nebo alternativně u nás méně používané vzduchové odpružení.

Menší model Big Body 800 dosáhne s nástavky 80 cm objemu korby 42 m3, u modelu BB 900 je to dokonce až 47 m3. Takové vozy dokáží najednou přepravit velké množství materiálu s dobrým tlakem na půdu a minimálními náklady. Dle zájmu zákazníka je lze vybavit plachtou, různě vysokými nástavky, širokou škálou pneumatik, nuceným řízením náprav, vlastním hydraulickým okruhem či dalšími speciálními prvky.

Rodina tridemů Krampe nejsou ale pouze korby Big Body. Jsou to legendární stavební návěsy HP 30, hákové nosiče THL, vozy s gumovým pásem Bandit a poslední představený tridem - stavební návěs SK 800 na vzduchovém odpružení. Firma Krampe udává trendy ve výbavě zemědělských návěsů, a tomu tak je celých 20 let, kdy Krampe postavil třínápravový návěs s tehdy jedinečnou celkovou hmotností 34 tun při 40 km/h.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás