Nákupní košík je prázdný

Tridem výměnný systém Annaburger HTS 33.79 pracuje i v Nechanicích

Čtvrtek 09.10.2014

V ZD Nechanice v loňském roce udělali kompletní obnovu dopravní techniky v podniku a zakoupili tři třínápravové výměnné systémy Annaburger. Dva modely HTS 29.79 s korbami a jedním rozmetadlem, a také největší model HTS 33.79 s cisternou a korbou. Tyto tři výměnné systémy řeší většinu dopravy v podniku a nahradily nákladní automobily Tatra.

Výměnný systém 33.79 jsme popisovali minulý týden, proto není třeba to opakovat. Jen uvedu, že cisternová nástavba o objemu 24 m3 má v Nechanicích napevno připevněný hadicový aplikátor Annaburger o záběru 15 metrů. Tyto větší aplikátory jsou v ČR stále ještě výjimkou. Tím, že je aplikátor napevno připevněn k cisterně, není potřeba jej demontovat při sundavání nástavby. Podvozek výměnného systému je známá klasika - hydropneumaticky odpružená oj a nápravy, nucené řízení náprav a Michelin 600/55 R26,5.

Výměnný systém s cisternovou nástavbou jsme zachytili loni na podzim při aplikaci na poli, a také letos na jaře, kdy dovážel digestát k aplikační cisterně Vakutec, která jej aplikovala do porostu kukuřice. I když jsou tyto velké cisterny běžně používány v porostu obilí v jarních měsících, do řádků kukuřice se příliš nehodí a to je ta pravá práce pro malou cisternu 10 - 12 m3 s lehkým traktorem.

Vidět takovéto velké výměnné systémy při práci nás dále utvrzuje v tom, že u třínápravových strojů má výměnný systém stále velký význam, a to díky složitému a drahému podvozku. Není tedy divu, že i v letošním roce jsme několik kusů předali dalším zákazníkům a ještě nemalý počet bude dodán do konce letošního roku.

Společnost ZD Nechanice patří pod společnost AGRO - Měřín, a.s., která je největším uživatelem Annaburgerů v republice, a možná i na světě. Spokojenost této společnosti s produkty Annaburger nás nesmírně těší, protože v takových podmínkách a ročním nasazení se teprve ukáže, co technika dokáže.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás