Nákupní košík je prázdný

Tři návěsy Annaburger pracují v Nahořanské a.s.

Čtvrtek 14.07.2016

Kapitola Annaburgerů v Nahořanech se začala psát v roce 2004, kdy zakoupili první návěs HTS 22.14. Návěs byl na tu dobu obrovský. Již tehdy měl korbu o délce 7 metrů, což je velikost, kterou o 12 let později stále spousta výrobců neumí postavit na dvou nápravách. Vůz byl vybaven kloubovou náběžnou nápravou a měl objem 26 m3, což dále zvyšovaly nástavky o výšce 550 mm.

Vůz pracoval samostatně dlouhých 8 let, než v roce 2012 dostal další dva bratříčky... V tomto roce se naskytl k prodeji návěs HTS 20.12 z roku 2007. Prodával jej soukromý zemědělec z Vysočiny, kterému velikost návěsu už nestačila. V Nahořanech se návěs v pěkném stavu líbil a stroj zakoupili. Zákazník si pak pořídil o půl metru delší návěs Krampe Big Body 700 a po něm ještě jednu 650ku.

Návěs HTS 20.12 měl pevnou kloubovou nápravu a korbu o délce 6,5 m a objemu 23,5 m3. U vozu byly opět 550 mm vysoké nástavky. Vůz byl stejně jako ten první vybaven parabolicky odpruženou ojí a jednalo se tak o vysoce jednoduchý stroj s minimálním potenciálem problémů.

Ve stejném roce byl zakoupen i druhý fungl nový návěs HTS 22.14 v téměř shodné specifikaci, jako ten tehdy 8 let starý. Tedy korba 26 m3 plus nástavky, kloubová náběžná náprava, tentokráte však s pneumatikami Michelin 600/55 R26,5 a parabolicky odpružená oj do spodního závěsu. Oba vozy mají, jak již označení napovídá, dvoustranně sklápěnou korbu dozadu a doleva.

Všechny návěsy jsme zachytili v akci při odvozu senáže od řezačky Claas Jaguar 890. Všechny Annaburgery byly agregovány s novými traktory Fendt.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás