Nákupní košík je prázdný

Traktorová míchadla kejdy Vakutec jsou skutečná špička

Pátek 05.10.2012

Pro vyvážení kejdy a její aplikaci je důležitá dokonalá homogenita kejdy

Kultura zacházení s kejdou před vyvážením na pole je v ČR na trochu nižší úrovni něž je v řadě okolních zemí. Přitom je rozmíchání kejdy a především usazenin velice důležitá pro "profit" každého farmáře. Nerozmíchaná kejda nemá v tekuté fázi tolik živin, hustá kejda se špatně čerpá, aplikuje a je pomalu dostupná rostlinám. U některých porostů, jako jsou traviny, způsobuje hustá suchá kejda problémy s následnou kvalitou siláží a vznikem tzv. clostridií.

Na řešení problémů většiny zemědělských podniků má náš partner - firma Vakutec řešení v podobě traktorových míchadel kejdy Profi mixer s novým typem vrtulí, který o 50% šetří energii při míchání a o 50% zkracuje čas nutný na míchání.

Během včerejšího dne jsme ve spolupráci s naším prodejcem odzkoušeli mixer za traktorem JD o výkonu 100 k na jímce, kde byla asi 1 m vysoká vrstva škraloupu. Během 1 hodiny a něco byla jímka dokonale promíchána a usazeniny rozmělněny.

Takto homogenizovaná kejda se lépe aplikauje a je pro uživatele kejdy přínosnější než kejda,  jejíž parametry se v průběhu vyvážení pohybují mezi vodou a hnojem.

 

V průběhu dne si zákazník vyzkoušel v míchadle ještě traktor o výkonu 70 k , který rovněž pracoval v pohodě.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás