Nákupní košík je prázdný

Technika od firem Güstrower a Annaburger pracuje v Cizkrajově

Pátek 11.10.2013

Rozmetadlo Güstrower bylo dodáno v krátkém čase tak, aby stihlo aplikovat hnojiva ještě před setím řepky. Model GDK 7.000 o objemu 7 m3 je vybaven plachtou, pneumatikami 20,8 - 38, H rozmetacím ústrojím, náprava je parabelicky odpružená a má rozchod 2,25 m a spojení s traktorem je provedeno přes spodní závěs a kouli K 80.

Předností rozmetadel Güstrower je řetězový dopravník, který zajišťuje precizní přísun hnojiva k rozmetacím kotoučům, což znamená velmi přesné dávkování. Příčky řetězového dopravníku dokáží narušit i lepivé materiály nebo hnojiva, které vytváří klenbu, což z Güstroweru dělá skutečného univerzála, neboť tento stroj dokáže rozmést klasická granulovaná hnojiva, sírany, močovinu, masokostní moučky, kompost, vápno ve vlhčeném stavu a při nasazení aplikačních šneků také vápno v suchém stavu. Vlastní hydraulický okruh pak zajišťuje stálé otáčky rozmetacích kotoučů bez ohledu na rychlost jízdy, což znamená, že Güstrower může pracovat se slabším traktorem, který má nižší spotřebu paliva. To nebyl případ uvedení Güstroweru do provozu v Cizkrajově, protože jediný volný traktor v tu dobu byl John Deere 8360R. Podmínkou agregovaného traktoru totiž byla satelitní navigace, se kterou Güstrowery velmi dobře fungují.

Z techniky Annaburger využívají v Cizkrajově jednoúčelovou cisternu HTS 33.27 o objemu 24 m3, dále pak přívoznou cisternu HT 24.27 o objemu 21 m3, která naváží vodu a DAM k samochodnému postřikovači John Deere, a také kombinované rozmetadlo hnoje HTS 22.04. Právě fotografie rozmetadla v provedení senážní vůz se nám dnes podařilo získat. Vůz odvážel siláž od řezačky a díky mechanickému rychlovyprazdňování byl za 1 minutu prázdný.

Fotografie rozmetadla nám poskytl pan Jiří Ptáčník z firmy Daňhel Agro a.s., která do Cizkrajova dodala všechny stroje Annaburger i Güstrower. Za poskytnuté fotografie děkujeme a přejem do Cizkrajova mnoho spokojenosti s technikou od naší firmy.

Zde naleznete krátké video s aplikační cisternou Annaburger HTS 33.27 z Cizkrajova:


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás