Nákupní košík je prázdný

Systém šrotování vlhkého kukuřičného zrna AG-Bag

Pátek 07.01.2005

Od roku 1997 dodává firma CRS-Marketing s.r.o. na trh technologii senážování vlhkého kukuřičného zrna. Základem celého systému je speciální šrotovník na vlhkou kukuřici Gruber Profi 600 s výkonem 20 -30 tun /hod. Vedle prodeje nabízí naše firma v posledních letech farmářům také systém pronájmu šrotovníků s doporučeným způsobem konzervace. V sobotu 23.10. jsme jeden ze šrotovníků zastihli na Farmě společnosti SSZ Bohušovice n/O. Místní podnik potřeboval podle slov ing.Najmra , jednoho ze společníků, našrotovat a zakonzervovat asi 60 tun kukuřice. Pro toto množství nemá smysl si kupovat vlastní šrotovník. V pátek se na dvoře objevil šrotovník ,v sobotu se šrotovalo. Specialitou případu v Bohušovicích byla konzervace pomocí biologického konzervantu BIO-SIL a přídavku Sila-Fresh (kaliumsorbát). Biologický konzervant sníží rychle hodnotu pH a vytvoří velké množství kyseliny mléčné. Přípravek Sila-Fresh slouží pro prodloužení aerobní stability o 2-3 dny. Jedná se o běžný konzervační prostředek používaný v konzervárenském průmyslu. Oba dva komponenty byly aplikovány dvěmi aplikátory do šrotovníku. Následně bylo našrotované kukuřičné zrno zavezeno na provizorní žlab a udusáno pomocí traktoru. Pod materiál byla natažena plachta , následně na zrno příjde kombinace slabé a silné plachty Rkw, kerou rovněž firma SSZ nakupuje v Čížkovicích. Vedle takovéhoto úzkého a nízkého žlabu je možno bez problémů našrotované kukuřičné zrno uložit do vaku AG-Bag. Firma CRS-Marketing s.r.o. má k dispozici flotilu vlastních 5 šrotovníků Gruber na pronájem, přičemž je schopna uspokojit širokou klientelu v rámci ČR. Informace : ing.M.Hruška -602 430 641


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace