Nákupní košík je prázdný

Stroje Annaburger jezdí v Zahnašovicích

Pondělí 22.07.2019

První Annaburger byl do Zahnašovic dodán v roce 2010 a jednalo se o jednoúčelový dozadu sklopný návěs HTS 22.12, který má korbou o délce 7 metrů a s výškou bočnic 1,6 m se dosahuje základního objemu 23,5 m3, což se samozřejmě dá navýšit pomocí senážních nástavků. Návěs byl vybaven kloubovou nápravou a velkými pneumatikami Michelin 600/55 R26,5. Tento rozměr je u těchto návěsů standardní.

V roce 2012 byl do společnosti dodán druhý Annaburger, tentokráte výměnný systém HTS 22.79 s korbou, rozmetadlem a cisternou. Podvozek výměnného systému byl už hydraulicky odpružen, což přinešlo další benefity v podobě zvedatelné nápravy a hydraulicky odpružené oje, nemluvě o lepších jízdních vlastnostech a komfortu. Pneumatiky byly shodné jako na návěsu - Michelin 600/55 R26,5.

Korba na výměnný systém má stejnou délku, ale o 20 cm vyšší bočnice, než zmiňovaný jednoúčelový návěs, a dosahuje se tedy základního objemu 29 m3, s nástavky až 37 m3. Cisterna o objemu 18 m3 slouží i s hadicovým aplikátorem k vývozu digestátu z bioplynové stanice. Rozmetadlo hnoje s délkou ložné plochy 6,8 m patří k největším na trhu na poli jednoúčelových tandemových strojů (u výměnných systémů není o čem debatovat).

Zajímavostí je, že výměnný systém je trvale agregován s traktorem John Deere 6930, který má výkon cca 160 koní. Opět se ukazuje, že skvěle odpružený podvozek, flotační pneumatiky a dobré brzdy umožňují takovéto kombinace. To by pochopitelně nešlo bez kvalitní obsluhy, a když jsme viděli, v jak pěkném stavu je Annaburger po 7 letech, bylo jasné, že je v dobrých rukou.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás