Nákupní košík je prázdný

Stavební návěsy Krampe HalfPipe jsou legendami evropských stavenišť

Pondělí 11.09.2017

Při cestě Německem si člověk nemůže nevyšimnout, že na každém staveništi, ať už se jedná o stavbu dálnice, nebo parkoviště, vidíte minimálně jeden stavební návěs. A většinou je to právě Krampe. Stavební návěsy za traktor jsou v Německu velmi populární. Na stavbách v soupravě s traktorem vykazují výrazně menší spotřebu paliva a skvělou průchodnost terénem, než nákladní automobily. A proti demprům jsou stále schopné dopravy po veřejných komunikacích, nemluvě o výrazně nižší pořizovací ceně.

Řada stavebních návěsů HalfPipe má pouze dva modely - dvounápravový HP 20 a třínápravový HP 30. Výrobě dominuje tandem, tridemu se vyrobí pár kusů za rok. Celková produkce modelu HP 20 se pohybuje kolem 120 kusů za rok, což je neuvěřitelné číslo, vzhledem k faktu, že za celý rok Krampe vyprodukuje kolem 600 strojů. Jedná se o nejprodávanější model firmy Krampe, a to zdaleka.

V České republice se rozvoj traktorových stavebních návěsů zatím nekonal, přesto jsme v loňském roce dodali návěs HP 20 Carrier zákazníkovi z Vysočiny. Stroj má korbu z Hardoxu o délce 5,25 m a objemu 12,5 kubíku, kloubovou výkyvnou nápravu pro skvělou průchodnost terénem, odpruženou oj přes silentblok a pneumatiky Michelin 560/60 R22,5. V ceně je i speciální hydraulicky sklápěné zadní čelo, které umožňuje vyložit rozměrné kameny sahající nad úroveň korby.

Návěs je u zákazníka agregován s traktorem John Deere 6150M. Dle slov zákazníka souprava uveze větší množství zeminy, než osmikolové nákladní auto a za lepší spotřebu. V případě mokrého terénu nebo nějakých stížených podmínek de facto není co srovnávat. Agregace se 150k traktorem je velmi zajímavá a možná díky perfektní stavbě návěsu a díky všem detailům, které Krampe u návěsů HalfPipe za ta léta vytvořilo. Pokud něčeho vyrobíte 1000 kusů, máte už nějaké zkušenosti.

Pokud Vás zajímá více informací o tom, jak byste mohli řešit dopravu na stavbě pomocí traktorových stavebních návěsů, neváhejte nás kontaktovat.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás