Nákupní košík je prázdný

Stará novinka v novém kabátě - Annaburger Combiliner se vrací!

Pondělí 02.12.2013

Ale nejdříve hezky od začátku... Nabízí se otázka, k čemu je vůbec takový vůz dobrý? Spousta bioplynových stanic je totiž závislá na pravidelném dovozu vstupního materiálu, protože skladovací prostory nejsou u samotné bioplynky. A mnohdy materiál dodává externí dodavatel. A nebývá ojedinělým případem, že dodavatel má ve smlouvě i odběr digestátu. A zde právě vzniká potřeba přivézt tuhý materiál jednou cestou a zpět odvést digestát. Jinak by se musela použít další souprava, další řidič a výkonnost i využití času by bylo poloviční, protože jedna cesta by vždy byla bez nákladu. Zde najde své využití nový Annaburger HTS 33.29 Combiliner.

Nový Combiliner doznává proti původnímu modelu jedné zásadní změny. Původní model měl pod podlahou gumový vak, který sloužil k převozu digestátu. Vak se ale ukázal býti příliš komplikované řešení a muselo se od něj upustit. Nový Combiliner tak má hydraulicky zvedatelnou podlahu a prostor pod ní je určen pro digestát, zatímco prostor nad ní slouží pro převoz tuhých materiálů. Prostor pro digestát je vybaven vlnolamy a podlaha oddělující oba prostory je perfektně utěsněna. Hliníková korba je v místě styku s digestátem ošetřena, aby nedošlo k žádné degradaci materiálu.

Korba vozu je vyrobena z hliníku a má délku 8,5 m. Objem určený pro tuhý materiál je 40 m3, pro digestát slouží poloviční objem, tedy 20 m3. K plnění a vypouštění digestátu slouží čerpadlo Vogelsang o výkonu 3845 l/min. Combiliner je možno využít i pro aplikaci digestátu rozstřikem. Z očividných důvodů nelze namontovat hadicový aplikátor.

Podvozek vozu je klasický 33tunový podvozek Made in Annaburger. Tedy vzdálenost nápravy 1,8 m (10 tun na nápravu v Německu), hydropneumatické odpružení náprav a oje, hydraulické nucené řízení náprav a pánev K80. Samozřejmostí je elektrohydraulické ovládání všech funkcí vozu.

Uvidíme s jakou odezvou se vůz setká u německých i českých farmářů. Firma Annaburger opět dokázala, jak dokáže reagovat na reálné potřeby farmářů a dokáže určovat tredny v zemědělské dopravě. Pokud by Vás nový Combiliner zajímal, neváhejte nás kontaktovat.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás