Nákupní košík je prázdný

Stánek firmy Annaburger v Hannoveru byl zaměřen na aplikaci kejdy

Středa 04.12.2019

Ze skladby strojů na stánku lze vidět, jaké trendy hýbají německým trhem. Kejda, případně digestát, jsou stále velká témáta nejen v Německu. Přísnější nároky na aplikaci těchto materiálů tlačí zákazníky (a tedy i výrobce) do pořizování stále preciznějších strojů.

Sedlová cisterna EcoTanker byla představena již dříve. Jedná se o společný produkt s rakouskou firmou Börger, která vyrábí velmi lehké šasí sedlových návěsů. V kombinaci s laminátovou nádrží je výsledkem velmi lehká sedlová cisterna o velkém objemu. Především proti konkurenčním ocelovým cisternám je úspora hmotnosti značná. Cisterna se nabízí o objemu 28,5 nebo 30,5 kubíků. V základu je cisterna bez plnění, ale lze ji na přání vybavit vývěvou Jurop nebo čerpadlem Vogelsang. Podvozek je vzduchem odpružený s první zvedatelnou a poslední natáčecí nápravou.

Aplikační cisterna HTS 34.28 měla objem 28,5 kubíku, což z ní dělá největší aplikační cisternu v historii Annaburgeru. Změna ale zdaleka nebyla jen o větší nádrži. Cisterna má nové 14t nápravy BPW (samozřejmě hydraulicky odpružené), čerpadlo Vogelsang o výkonu 9 000 litrů a tudíž i novou nasávací ruku. Zajímavostí je hydraulicky regulovatelné čerpadlo Vogelsang, díky čemuž lze využít plný potenciál výkonného čerpadla při plnění cisterny, ale zároveň dávat malé průtoky při aplikaci hlavně v kombinaci s diskovými aplikátory o malém záběru.

Posledním vystaveným strojem byl sedlový sklápěcí návěs TS 30.14, který vychází velikostně z tridemového návěsu, tedy korba je 7,8 m dlouhá a má základní objem 32 kubíků. Korbu lze vybavit nástavky i různými systémy plachtování. Podvozek je hydraulicky odpružen. Na stroji byla demonstrována hydraulicky poháněná náprava.

Na stánku byly i vystaveny ISOBUS terminály CGI, které již brzy uvidíme v ČR. Děkujeme všem, kteří si na stánek firmy Annaburger našli cestu a těšíme se na viděnou v dubnu v Brně.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás