Nákupní košík je prázdný

Společnost Rostěnice a.s. využívá k vývozu digestátu tridem Annaburger

Pátek 17.01.2014

Na začátku října jsme Vám přinesli fotografie ze sklizeně silážní kukuřice pro BPS, dnes Vám přinášíme druhou neméně náročnou činnost při používání BPS, a to aplikaci digestátu. K tomu v Rostěnicích slouží výměnné systémy Annaburger, především třínápravový model HTS 29.79 s cisternovou nástavbou o objemu 21 m3. Výměnný systém je vybaven 12 m hadicovým aplikátorem na tříbodovém závěsu a také nasávací rukou o průměru 200 mm. Nasávací ruka je používána s dálkově ovládanou Andock stanicí, kterou také dodala naše firma. Díky tomu traktorista při plnění cisterny vůbec nemusí opustit traktor.

Výměnný systém je ve standardu vybaven hydropneumatickým odpružením oje a náprav, obut je do dnes už legendárních pneumatik Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5 a je vybaven nuceným řízením náprav. Druhá nástavba je 7,75 m dlouhá korba, kterou jsem na našich stránkách ukazovali jak při sklizni silážní kukuřice, tak při odvozu obilí od překládacích vozů.

Za zmínku stojí agregovaný traktor Case IH Puma 230 CVX. Jak vidno z fotografií, traktor si s třínápravovým výměnným systémem dokáže poradit. Ale jinak si s ním poradí při odvozu obilí od překladače, kdy 95 % cesty stráví na zpevněných či nezpevněných cestách, a jinak při aplikaci digestátu, kdy se musí pohybovat přímo na poli v některých případech i v kopcovitém terénu. V prvním případě se odmění skvělou spotřebou paliva a nízkými náklady na provoz, v druhém se může projevit nízká hmotnost traktoru, ze které vyplynou omezení, kam souprava může bezpečně zajet.

Technika Annaburger je pověstná skvělými jízdními vlastnostmi díky hydropneumatickému odpružení, flotační pneumatiky Michelin zajišťují nízký valivý odpor na poli a naddimenzované brzdy spolehlivě zastaví návěs za všech podmínek. Technika Annaburger se tak často agreguje se slabšími traktory, než je obvyklé u konkurence. Ale i technika Annaburger, stejně jako každá jiná, podléhá platným fyzikálním zákonům a vše má své hranice. Proto neváhejte a poraďte se s námi o vhodné velikosti návěsu a traktoru pro optimální výsledky v provozu. Vždy je potřeba zvážit konkrétní způsob nasazení, konkrétní půdní podmínky a také očekávání od soupravy.  Agregace, která funguje v jednom podniku, nemusí nutně fungovat jinde. Velmi rádi se s Vámi podělíme o zkušenosti naše i našich zákazníků. V Rostěnicích agregují výměnný systém také s traktorem John Deere 8520, jehož 320 koní a více než 12 tun hmotnosti, si s tridemem poradí v náročnějších podmínkách.

Těší nás důvěra, kterou akciová společnost Rostěnice má v techniku Annaburger. Za poskytnuté fotografie velmi děkujeme fotografovi Farmwebu Jiřímu Dočekalovi.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás