Nákupní košík je prázdný

Společnost Nahořanská a.s. používá tři návěsy Annaburger

Čtvrtek 23.01.2014

Spousta zemědělských společností stojí před otázkou, jak vyřešit dopravu komodit a materiálů v podniku. Společným požadavkem není nejnižší cena, ale nejnižší náklady. V případě zemědělské dopravy to znamená největší možný objem, přitom nízká spotřeba paliva a opotřebitelných dílů traktoru (především pneumatik), vysoká provozní spolehlivost návěsů a samozřejmě tam, kde to je nutné i nízký tlak na půdu. Tímto se řídili v Nahořanech a nyní vlastní flotilu velmi kvalitních návěsů, které odvezou většinu materiálu v podniku, mohou být agregovány s relativně slabšími traktory a vykazují velmi nízké náklady na opravy.

Návěsy Annaburger HTS 22.12 nebo 22.14 jsou velmi populární v České repbulice. Stoupá nejen jejich prodej, ale také stupeň výbavy. Velmi často se objevují s hydropneumaticky odpruženými nápravami pro maximální jízdní komfort. I když návěsy mají korbu o délce 7 metrů a dle výšky bočnic se základní objem pohybuje mezi 26 a 29 m3, již několikrát jsme v našich novinkách ukázali případ, kdy jsou agregovány s traktory o výkonu kolem 160 koní. Taková souprava má nejnižší náklady na přepravenou tunu.

Návěs HTS 22.14, který v Nahořanech předloni zakoupili, má osvědčenou kloubovou náběžnou nápravu, parabelicky odpruženou oj, dvoustranné sklápění, 1,6 m vysokou bočnici korby, můstek a rolovací plachtu, senážní nástavky 550 mm a pneumatiky Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Výbava je až na pneumatiky identická, jako u staršího vozu.

Podobně vybaven je návěs HTS 20.12. Korba je 1,6 m vysoká, návěs má můstek s plachtou a senážní nástavky. Oproti svým bratříčkům je délka korby jen 6,5 m a návěs nemá náběžnou nápravu. Tu ale v Nahořanech u tohoto menšího návěsu nepožadovali. Společnost 6 let starý návěs zakoupila od soukromého zemědělce na Vysočině, který jej nahradil novým návěsem Krampe Big Body 700. I když se dnes převážně prodávají modely HTS 22.12/.14, zůstává tento menší návěs velice zejímavým z hlediska vysoké kvality a nízkých provozních nákladů. Samozřejmě proti větším modelům má příznivější cenu.

Přejeme společnosti Nahořanská a.s. mnoho spokojenosti s návěsy Annaburger. Velice povedené fotografie nám poskytl fotograf Farmwebu, pan Tomáš Duba, kterému tímto děkujeme.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás