Nákupní košík je prázdný

Společnost Agroservis Višňové používá již od roku 2005 tři překládací vozy Annaburger o objemu 28 m3

Pátek 24.06.2011

Celoroční nasazení překládacích vozů Annaburger ve Višňovém

Výhodou překládacích vozů Annaburger ,které pracují ve Višňovém jsou bezesporu hydropneumaticky odpružené podvozky, které se osvědčily jak při samotné práci na poli, díky malému tahovému odporu, dobrému vyrovnávání náprav při přejezdu nerovností a také možnosti nasazení relativně menšího traktoru pro agregaci. Na druhou stranu při dopravních operacích na silnici je jejich výhodou tichý chod, vysoká stabilita na silnici, v zatáčkách a vysoká dopravní rychlost. Navíc díky konstrukci Annabuger nemají vozy větší šířku jak 2,55 m a to i s pneumatikami 600/55-26,5".

Ve Višňovém pracují naše překládací vozy minimálně 3 měsíce na poli, často plní želežniční vagóny obilím a vedle toho dovážejí hnojiva k rozmetadlům Gustrower nebo také nově k samochodnému rozmetadlu John Deere.

I přesto, že si v poslední době ve Višňovém pořídily "vetší a širší" překládací vozy z Kanady tvoří flotila tří překládacích vozů na bázi výměnného systému HTS 22.79  hlavní "údernou sílu" v oblasti překládacích vozů a dopravy minerálních hnojiv. Je to mimo jiné také proto, že splnují všechny předpisiy pro dopravu na silnici. Šířka 2,55 m se hodí zvláště na úzkých okresních silnicích na jižní Moravě.

Na fotografiích v příloze je zchycen jeden z trojice překládacích vozů při loňských žních v agregaci s trakotem o výkonu 190 k.

Příklad Agroservisu Višňové svědčí o enonomickém využití překládacích vozů v podniku ,který se svou velikostí a myšlením liší od průměru zemědělských společností v ČR. Těší nás, že Annaburger technika pracuje ve Višňovém k spokojenosti jejich majitelů.

Poděkování míří paniu ing.Michalovi Málkovi  za poskytnuté fotografie.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás