Nákupní košík je prázdný

Špička v oboru - Krampe HP 30 Halfpipe

Pondělí 30.03.2015

I když použití traktorů pro přepravu materiálů na stavbách není v ČR na závratné úrovni, i tak se to řada návěsů HP pohybuje, vše dvounápravové modely HP 20. Proto je pro našince možnost spatřit doslova vymazlený stavební návěs pro jiné trhy zážitkem. Firma Krampe nám zaslala fotografie návěsu HP 30, který je určen pro zákazníka ve Švýcarsku. A na výbavě se rozhodně nešetřilo!

Stavební návěsy HP 30 mají korbu dlouhou 7 metrů, objem je cca 16,5 m3. Již v základním provedení jsou vybaveny hydropneumaticky odpruženým podvozkem s náběžně řízenými nápravami. Korba je vyrobena z plechu o tloušťce 6 mm. V ceně je i odpružená oj přes gumové silentbloky s pánví K 80. Švýcarský zákazník se s standardním provedením nespokojil a vůz si špičkově vybavil.

Proti standardnímu provedení si připlatil za nuceně řízenou nápravu. Dále vůz vybavil vlastním hydraulickým okruhem, korba je udělána z HARDOXu a zadní čelo je hydraulicky sklápěné. Ani na pneumatikách se nešetřilo, a je tam to nejlepší co ve stavební segmentu existuje - Michelin XS 24 R20,5. No a aby toho nebylo málo, tak hydropneumatický podvozek je v provedení TRIDEC, tedy s vysokým výkyvem náprav a s vyrovnáváním. Opět se jedná o nejsofistikovanější systém odpružení, který lze na dopravní technice nalézt.

Funkci TRIDEC náprav a celého návěsu HP 30 ukazuje následující video.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás