Nákupní košík je prázdný

Speciální Güstrower pracuje v jižních Čechách

Pondělí 17.11.2014

Rozmetadla Güstrower patří v České republice k velice populárním. Zákazníci u nich oceňují jejich velký objem a předševším vysokou variabilitu z hlediska rozmetaných materiálů. Používají se běžně k rozmetání minerálních hnojiv, ať už se jedná o NPK či močovinu, ale také k rozmetání kompostů, masokostních mouček, vlhčených vápenců, síranů a také k aplikaci jemně mletého vápence pomocí šneků.

Model GDK 8.000 - T je identický, jako jednonápravový model, avšak je posazen na tandemovou boogie náběžnou nápravu ADR, kterou zákazníci znají z překládacích vozů Güstrower. Základem rozmetadla je všem dobře známý řetězový dopravník, který zaručuje nejenom přesné dávkování za všech podmínek, ale také narušení rozmetaného materiálu,což u gumového pásu je nemyslitelné.

Námi dodaný speciál byl kvůli dodatečné montáži ruky prodloužen o 1 metr, aby se ruka na stroj vešla. Ruku dodala a namontovala společnost HCS Centrum s.r.o. z Plané nad Lužnicí. Aby stroj správně fungoval, musela být zvolena dostatečně výkonná hydraulická ruka, která uzvedne plně naložený drapák v dostatečné vzdálenosti. Drapák má objem cca 500 litrů, což je zas důležité, aby se vůz rychle naložil.

Samotné rozmetadlo je ve špičkové výbavě. Pomocí nástavků 600 mm vysokých se zvýšil objem až na 14 m3. Rozmetadlo je ovládáno přes ISOBUS terminál v traktoru Fendt 936. Je vybaveno tenzometrickými váhami, HARODXovými lopatkami na rozmetání vápence, odvalovacím válečkem, který precizně dávkuje a rozrušuje materiál, a rozmetadlo je připraveno na aplikaci vápence podle výnosových map. Z důvodu vysokého zatížení celého stroje se ani neuvažovalo o jiných pneumatikách, než Michelin Cargo XBib 600/60 R 30,5.

Majitelem stroje je pan Rostislav Kubát z Chotovin a bude jej používat především ve službách. Pro služby je souprava jak stvořená. Obrovská výhoda takového konceptu je v tom, že vápenec je dovezen na pole v předstihu a souprava si jej dokáže sama naložit bez potřeby dalšího nakladače a především člověka. A jak již bylo řečeno - pro Güstrower není žádný problém rozmetat téměř jakýkoliv druhy hnojiv a to i v součinnosti se systémy precizního zemědělství.

Přejeme panu Kubátovi mnoho spokojenosti s rozmetadlem Güstrower.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás