Nákupní košík je prázdný

Speciál na aplikaci digestátu v kukuřici od firmy Vakutec

Úterý 29.03.2016

Firma Vakutec je proslulá svými speciály, které jsou stavěny přímo do podmínek daného zákazníka. Rovněž je známá snaha této firmy propagovat hnojení kejdou a digestátem v porostu obilí, řepky a kukuřice. Zde totiž kejda a digestát přináší největší úspory, které dokáží poměrně vysokou cenu cisterny za pár let zaplatit.

Dodaná cisterna o objemu 14,8 m3 je vybavena speciálním aplikátorem Rollstop, kde se hadice narolují na tyč a zabírají tak při přepravě velmi málo místa. Celý aplikátor je velice lehký, byť má záběr 12 metrů. Cisterna je vybavena nasávací rukou o průměru 150 mm a elektrohydraulickým ovládáním jak aplikátoru, tak nasávací ruky. Ruka se používá pro čerpání z přívozných cisteren, které cisternu zásobují. Rovněž vývěva je špičková - Jurop o výkonu 10 2000 l/min.

Nejmarkantnějším prvkem této cisterny jsou však speciální pneumatiky určené pro bezproblémový pohyb v řádcích kukuřice. Pneumatiky mají rozměr 480/80 R30,5, což je rarita u návěsových pneumatik. Díky těmto pneumatikám a speciálnímu rozchodu nemá cisterna žádný problém s pohybem v kukuřici.

Souprava je agregována s traktorem Challenger MT 545B o výkonu cca 120 koní. Vzhledem k velikosti cisterny se jedná o ideální soupravu s nízkou spotřebou paliva. Soupravu jsme zachytili při aplikaci digestátu do řádků kukuřice a z fotek je patrné, že s tím neměla žádný problém.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás