Nákupní košík je prázdný

Skvěle vybavené rozmetadlo Güstrower ve Velkém Meziříčí

Středa 23.05.2018

Ve Velkém Meziříčí pracovala rozmetadla Güstrower již řadu let. Jednalo se o dva modely D056 o základním objemu 6 kubíků. V roce 2017 bylo očividné, že stroje jsou na konci své životnosti a je potřeba je nahradit. Vzhledem ke spokojenosti s Güstrowery padla volba opět na východoněmeckého výrobce, tentokráte však na největší jednonápravový model v plné palbě.

Nové rozmetadlo GDK 8.000 má základní objem 8 kubíků. Ten je dále navýšen nástavky až na hodnotu 11 m3 a celý zásobník zakrývá rolovací plachta. Tak velký objem si žádá velké pneumatiky, v tomto případě Alliance 650/65 R30,5. Rozchod rozmetadla je stavitelný mezi 2,25 a 1,8 m. Samozřejmostí (ale u Güstroweru, u konkurence ne tak často) je provedení se schválením na 40 km/h. Rozmetadlo je připojeno k traktoru přes spodní závěs a K 80.

To, čím se rozmetadlo odlišuje od ostatních Güstrowerů, je výbava určená k zpřesnění aplikace. Hydraulické hraniční hnojení, sekční a klínové rozmetání s navigací a tenzometrické váhy s počítačem je poměrně vzácná kombinace. Speciální H rozmetací lopatky a druhé hardoxové kotouče jsou standardem většiny Güstrowerů, narozdíl od hardoxové podlahy, která je u tohoto stroje také výjimečná.

Rozmetadlo bylo uvedeno do provozu na jaře 2018 a zastihli jsme jej při práci těsně před Techagrem. Těšila nás chvála obsluhy, ale víme, že rozmetadlo má před sebou spousty práce a jsme zvědavi na zkušenosti po první sezóně. Rozmetadlo bylo dodáno ve spolupráci s firmou Agrocentrum ZS ze Stránecké Zhoře.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás