Nákupní košík je prázdný

Senážní lisy Budissa Bag RT -9000 s komorou 3,6 m začínají pracovat pro velké bioplynové stanice

Sobota 15.09.2012

Senážní lis RT - 9000 s komorou 3,6 m je třída sama pro sebe

S výkonem 250 t silážní kukuřice uložené za hodinu patří tento lis k tomu nejvýkonějšímu na trhu v Evropě. Svým výkonem a stlačením předčí mnohdy i dusací linky na silážním žlabu. Navíc, což je podstatné, s nižšími náklady na 1 uloženou tunu krmiva a s o 10% nižšími ztrátami krmiva. Pro pohon Lisu RT -9000 slouží traktor o výkonu minimálně 240 k. Lis je vybaven tzv. kotvovým brzdícím systémem a bržděním v kolech.

Do vaku o průměru 3,6 m a dělce 150 m se vejde s přehledem 900 - 1000 t silážní kukuřice. Sklizený materiál je ihned uložen bez přístupu vzduchu, přičemž dochází k minimálním ztrátám. Na silážním žlabu probíhá utlačení hmoty mnohdy velice komplikovaně a především dlouho oproti silážnímu vaku.

Ve východním Německu si nechávají některé bioplynové stanice udělat od službařů do tohoto typu vaku i více jak 8000 t silážní kukuřice na jednom místě.Tuto variantu volí zvláště investoři z jiného oboru než je zemědělství. Ti také daleko "ostřeji" kalkulují náklady na provoz bioplynové stanice a na cenu substrátu.

Obecně platí, že materiál (substrát)  s vyšší energetickou hodnotou má pro stanici vyšší efekt. Právě díky rychlému zakonzervování krmiva ve vaku dochází k výraznému snížení ztrát energie a k velkému profitu pro majitele bioplynové stanice.

Pokud Vás tato problematika zajímá, informujte se u nás na nejnovější poznatky v oblasti výroby objemných krmiv. Určitě se to vyplatí.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás