Nákupní košík je prázdný

Senáže ve Struhařově s výměnnými systémy Annaburger

Úterý 18.06.2013

Výměnné systémy jsou díky své univerzalitě využitelné velkou část kalendářního roku a ve Struhařově by o tom mohli vyprávět. Výměnné systémy se tu na moc dlouho nezastaví. Nejstarší dva výměnné systémy 22.79 jsou z let 2004 a 2005 a za tu dobu odvedly pořádný kus práce. Od sklizně senáží, přes odvoz obilí, převoz hnoje, rozmetání hnoje až po vývoz kejdy. Rozsáhlá živočišná výroba zaměstnává stroje jedním úkolem za druhým. V roce 2007 byl dokoupen další podvozek, který zdědil cisternovou nástavbu o objemu 18 kubíků. V loňském roce byl zakoupen čtvrtý výměnný systém s cisternou a rozmetadlem a letos přibyl pátý výměnný systém, tentokrát použitý HTS 20.79 s cisternou a korbou.

Ve Struhařově tak dokáží poskládat tři korby na odvoz obilí a objemných materiálů, tři rozmetadla hnoje a tři cisterny o celkovém objemu 51 kubíků. Počet jednotlivých strojů tak lze přizpůsobit tomu, která činnost má nejvyšší prioritu. O víkendu byly v akci dva výměnné systémy HTS 22.79 s korbou o délce 7m, a HTS 20.79, který má korbu o půl metru kratší. Zbylé dva výměnné systémy měly nasazeny cisternové nástavby a byly připraveny aplikovat kejdu na sklizené louky.

Všechny výměnné systémy ve Struhařově jsou hydropneumaticky odpruženy a mají tak skvělou stabilitu i na svažitých pozemcích, kterých v oblasti Benešovska není málo. Díky tomu je možné stroje agregovat s relativně slabšími traktory. Dva nejstarší výměnné systémy jsou standardně agregovány s traktory John Deere 7810. Pouze v tuto dobu se poštěstí, že jsou k dispozici i silnější traktory, které však od začátku žní mají jiné úkoly.

Výměnné systémy Annaburger HTS 22.79 dodala do Struhařova firma Daňhel Agro a.s.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás