Nákupní košík je prázdný

Sedlové cisterny Annaburger na farmě u Magdeburgu

Úterý 31.01.2017

Firma Annaburger je odborníkem na výrobu cisteren všech různých velikostí a provedení. Od malých cisteren o objemu 10 kubíků (mnohdy vidíme ve výrobním závodu i mnohem menší cisterny vyráběné na zakázku) přes přívozné cisterny, jejichž objem se blíží ke 30ti kubíkům, až po aplikační cisterny v plné palbě. Segment kamionové dopravy je pro Annaburger také významný, takže výroba nástaveb na nákladní auta, nebo sedlových cisteren, je poměrně častá. Nejedná se tedy o žádné prototypy, ale o osvědčené stroje.

Sedlové cisterny Annaburger se vyrábí o objemech 21, 24, 28,5 a 30,5 kubíků. Cisterny mohou být bez jakéhokoliv systému plnění, s vývěvou a nebo s čerpadlem Vogelsang. V Německu je nejčastější varianta s čerpadlem. Podvozek cisteren je vzduchově odpružený, první náprava je zvedatelná a zadní natáčecí. Celé stroje jsou schválené pro rychlost 80 km/h.

Cisterny u Magdeburgu jsou modely LS 38.28, tedy o objemu 28,5 kubíku. Plnění či vyprázdnění může zajišťovat čerpadlo Vogelsang, stejně tak i míchání materiálu. Zajímavostí cisteren byly pneumatiky Michelin Cargo XBib 560/60 R22,5, které jsou na takových cisternách naprostou raritou. Pozornému oku neujde ani fakt, že cisterny byly schválené pouze na 60 km/h. To je dané především tím, že narozdíl od České republiky toto schválení nevyždauje v Německu ABS. Navíc zmíněné pneumatiky rychlost 80 km/h nevydrží.

Při naší návštěvě v dubnu roku 2015 obě soupravy navážely prasečí kejdu k samochodnému aplikátoru Claas Xerion. Ke spojení se samochodem sloužil Andock NW 200, umístěný na zadním čele cisterny. Sedlové cisterny Annaburger jsou v Německu hojně využívány. O rok později tři kusy zakoupila společnost Agravis.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás