Nákupní košík je prázdný

SchubMax jezdí již sedmým rokem v ZOD Kámen

Pátek 31.10.2014

Koncept SchubMax byl firmou Annaburger představen v roce 2008. Jednalo se o nástupce staršího konceptu Schubfix. Oproti předchůdci měl nový SchubMax výrazně větší objem. Byl totiž koncipován jako odvozný prostředek pro bioplynové stanice, kde byl kladen důraz na převezení co největšího množství materiálu. V České republice se ale objevil požadavek, aby vůz byl univerzální a dokázal odvézt i obilí. To Schubmax odvézt dokázal, ale díky nastaveným rozměrům se musel plnit velice citlivě, aby nebyl přetížen.

Proto Annaburger přišel s konceptem Schubmax Plus. Ten má menší rozměry a na vožení obilí se hodí lépe. Při nasazení při odvozu siláže či senáže se objem zvyšuje pomocí hliníkových nástavků. V současné době jsou v nabídce oba koncepty. Schubmax jako ryzí speciál pro převoz velkoobjemových materiálů s menším podílem obilí, a Schubmax Plus, jako ryzí univerzál.

Při převozu takového objemu jsou kladeny obrovské požadavky na podvozek. Proto u Schubmaxů najde největší uplatnění hydropneumatické odpružení, i když lze vozy dodat i s kloubovou nápravou. První Schubmax v Kámeni vozí všechny možné druhy materiálů, včetně obilí a řepky. Letos jsme jej zachytili při sklizni senáží. Návěs je hydropneumaticky odpružen, má pneumatiky Michelin 600/55 R26,5 a je agregován s traktory John Deere, například s novým modelem JD 8310R. Není to jediný Annaburger v ZOD Kámen, ale o tom zas někdy příště...

SchubMax do ZOD Kámen dodala společnost Strom Praha a.s. - středisko Habry.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás