Nákupní košík je prázdný

Samochody Dammann Trac představují špičku mezi postřikovači

Úterý 18.04.2017

Samochodné postřikovače Dammann se vyrábí od roku 1982. To samo o sobě představuje velice slušný údaj. Mnohem zajímavější je ale fakt, že první samochod z roku 1982 stále pracuje. Má totiž svou třetí postřikovací nástavbu. Firma Dammann uvádí, že v některých podmínkách může podvozek přežít až tři postřikovací nástavby, což pořizovací náklady na celý samochod staví do úplně jiného světla.

Základním modelem dvounápravových samochodů Dammann je DT 2500H S4. Stroj má motor Mercedes o výkonu 245 koní, 4 hydromotory v kolech, řízení předních kol (za příplatek i zadních) a pojme postřikovací nástavbu o objemu 4 000 až 7 000 litrů. Záběr ramen může činit až 42 metrů. Tento model bude časem nahrazen modelem DT 2800H EcoDrive, který má motor o výkonu 283 koní. Díky inovativnímu řízení pojezdu je nový samochod úspornější, rychlejší a tišší než jeho předchůdce. Systém řízení motoru zajišťuje využití jen potřebného výkonu motoru pro pojezd. Maximální pojezdová rychlost stoupla na 50 km/h.

Firma Dammann ale zůstává věrná i tradicím, mezi než v západním Německu patří stroje Mercedes Unimog U527 s nástavbou Dammann. Jako náhradu za tyto stroje postavila firma Dammann zcela mechanický model DT 527, který osloví uživatele právě postřikovačů na podvozku legendárního Unimogu. Model DT 527 má motor o výkonu 272 koní, který splňuje normu Euro VI. Objem nádrže je omezen na 5 000 litrů a záběr ramen na 36 metrů.

Všechny samochody mohou být provedeny ve verzi se sundavací postřikovací nástavbou, kdy na její místo může přijít rozmetadlo na minerální hnojiva Güstrower. Všechny samochody mají i etážové závěsy a umožňují si na pole dotáhnout například cisternu s vodou... Stroje lze vybavit širokou škálou pneumatik, mazacími systémy nebo automatickými piloty.

To však není kompletní výčet samochodů Dammann. Ke dvěma zbývajícím modelům se vrátíme příště v samostatných příspěvcích.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás