Nákupní košík je prázdný

S velkoplošnými universálními rozmetadly Gustrower zvládnete jaro rychleji a přesněji

Sobota 06.11.2010

Universál který nemá na trhu srovnání.

 

 
Velkoplošná rozmetadla Güstrower přinášejí do oblasti aplikace průmyslových hnojiv nový vítr, díky jedinečnému konceptu řetězového dopravníku, hydraulickému pohonu rozmetacích kotoučů a elektronickému dávkování širokého spektra hnojiv od granulovaných, přes prášková až po vápno nebo masokostní moučku. Tento koncept umožňuje například rozmetadlu o objemu 10 m3 pracovat s relativně malým traktorem o výkonu 140 k. Ke standardu výbavy patří u rozmetadel Güstrower široká náprava BPW s rozchodem 2,25 m,rychlost 40 km/h, elektronické dávkování dávky počítačem LH Agro 500 s češtinou a také možnost zapojení na jakýkoliv systém N-senzoru na trhu.
   Rozmetadla Gustrower jsou schopna dávkovat hnojivo v rozmezí od 40 kg/ha do 16 000 kg /ha. V současné době si řada farmářů oblíbila hnojení práškovým síranem amonným, který je levnější než granulovaná hnojiva. Díky řetězovému dopravníku je možno u rozmetadel Gustrower precizně dávkovat jakákoliv prášková hnojiva, vápno nebo masokostní moučku, bez prokluzu dopravníku. Tuto skutečnost si uvědomují především agropodniky v ČR ,které sázejí na aplikační techniku ze severu Německa.
     Profesionální podniky služeb oceňují na konceptu rozmetadel Gustrower maximální universalitu,dlouhou životnost a spolehlivost, špičkový rozhoz hnojiva za každých podmínek a také nízké náklady na aplikaci 1 ha.
Vedle dvoukotoučového rozmetacího ústrojí, které je poháněno hydraulicky, lze použít na aplikaci páleného vápna aplikační šneky o záběru 8 a 9 m , v přípravě je šnek 10 a 12 m.
Hydraulický pohon kotoučů a řetězového dopravníku
Specialitou rozmetadel Güstrower je vlastní hydraulický systém pohonu kotoučů s čerpadlem a nádrží na olej. Speciální ventil hlídá neustále stejné otáčky kotoučů i když se otáčky na vývodovém hřídeli pohybují v rozmezí 800 -1100 ot/minutu. K tomu dochází při aplikaci hnojiv na svahu, kdy traktor neudrží pracovní rychlost a otáčky na kardanu. Většina konkurenčních rozmetadel používá k pohonu kotoučů vývodový hřídel traktoru,kde dochází k velkým výkyvům otáček.
Odchylka od skutečnosti je u rozmetadel Güstrower 1-2% ,reakční čas na změnu dávky je 1-1,5 s. Z toho důvodu jsou tato rozmetadla často agregována se systémy variabilního hnojení.
 
Precizní zemědělství a alternativní hnojiva
Jednou z cest jak v současnosti snižovat náklady na aplikaci hnojiv je použití diferencovaného hnojení, případně N hnojení, případně použití alternativních hnojiv jako je síran amonný, masokostní moučka ,vápno nebo šáma. Další operací je snížení množství lidí, kteří se podílejí na aplikaci hnojiv. Například rozmetadlo Gustrower D-077 o objemu 10 m3 nahradí 3 nesená rozmetadla a jeden odvoz hnojiva, tedy 3 pracovníky.
   Pokud si dnes zákazník zakoupí rozmetadlo, které je schopno v průběhu 1-1,5 s měnit dávku a variabilně hnojit je na správné cestě. U velkoplošných rozmetadel Gustrower je zajištěna agregovatelnost s jakýmkoliv systémem GPS a N-senzoru na trhu v Evropě.
Pokud uspoříte jen 10% z celkových ročních nákladů za hnojivo je rozmetadlo Gustrower v průběhu 2-3 let zaplaceno. Skutečné úspory jsou v praxi ale vyšší.
 
Nové rozmetací ústrojí rozmetá močovinu na 36 m
Na jaře roku 2010 uvedla firma Güstrower na trh nové rozmetací ústrojí ,které umožňuje aplikaci granulované močoviny na 36 m. Zákazníci tak mají možnost výběru mezi standardní verzí rozmetacího ústrojí a touto novou verzí. Rozmetadlo D-077 o objemu 10 m3 pracuje od jara s novým rozmetacím ústrojím v podniku Zemos Velké Němčice a.s., kde nahradilo 3 nesená rozmetadla a jeden dovoz hnojiva.
 
Ing.Martin Hruška
 
 

Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás