Nákupní košík je prázdný

S překládacím vozem Annaburger také v Horních Dubňanech

Středa 07.08.2013

Překládací vozy se těší stále vyšší popularitě mezi českými farmáři. Je to dané nejen snahou o maximální využití potenciálu moderních a drahých sklízecích mlátiček, ale také touhou snižovat negativní zhutnění půdy, což se nepříznivě projevuje na úrodnosti pozemků. V neposlední řadě je překládací vůz pojistka pro případ, když by nastaly mokré žně. Tehdy se dá předpokládat, že provoz jakýchkoliv souprav bez flotačních pneumatik bude na poli nemožný a historie ukázala, že překládací vůz může být jediným řešením, jak dostat obilí od mlátiček k odvozcům.

Jelikož využití překládacího vozu bývá poměrně krátké v průběhu roku, těší se velké popularitě překládací nástavby na výměnné systémy. Tak se zajistí provoz podvozku po zbylé měsíce v roce. Výměnné systémy Annaburger se obecně stále těší velké oblibě a jejich celkový počet v České republice se pomalu ale jistě přibližuje číslu 400. Výhody a technické vybavení výmměných systémů není třeba připomínat. Je ale poměrně zajímavé, jak nadčasové výměnné systémy Annaburger byly v době svého uvedení. I když se na vozech dělají drobné úpravy, tak velikosti nástaveb jsou nezměněny od uvedení vozů na trh. A i po 8 či 9 letech je pro konkurenční firmy problém nabídnout na tandemu překládací nástabu o objemu 28 m3, cisternovou nástavbu o objemu 18 m3, rozmetadlo hnoje s délkou ložné plochy 6,8 m či korbu 7m dlouhou. A to vše Annaburger nabízí od roku 2004.

V Horních Dubňanech zvolili variantu výměnného systému na hydraulickém odpružení. Krom překládací nástavby o objemu 28 m3 mají v Dubňanech ještě cisternovou nástavbu o objemu 18 m3. Cisterna je primárně určena jako přívoz vody k postřikovači, k čemuž se perfektně hodí, díky své laminátové konstrukci. Souprava překládacího vozu John Deere 8100 obsluhovala tři sklízecí mlátičky a přesýpala materiál na nákladní automobily. Jelikož se obilí vozilo na velkou vzdálenost, sloužil překládací vůz i jako zásobník, když na poli nebyl odvoz. Sklízecí mlátičky tak nemusely zastavit.

Výměnný systém Annaburger do Horních Dubňan dodala společnost Agroservis Višňové. Přejeme mnoho spokojenosti s technikou Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás