Nákupní košík je prázdný

Rozmetadlo Güstrower je skvělé při aplikaci jemně mletého vápence

Pondělí 20.08.2018

Tažená rozmetadla Güstrower se používají na aplikaci široké škály materiálů od ledků a močoviny přes vlhčený vápenec až po speciality, jakými jsou maglit nebo jemně mletý vápenec. Základem rozmetadel je řetězový dopravník, který materiál dopravuje precizně k aplikačním kotoučům nebo šnekům za každých okolností, bez ohledu na svažitost pozemku nebo stav materiálu. Tohle je zásadní přednost řetězového dopravníku. Navíc materiály, které mají tendenci vytvářet klenbu v korbě, jsou dopravníkem frézovány zespod.

Službařská firma z východních Čech vlastní již 5 let rozmetadlo Güstrower GDK 8.000 s 12 m aplikačními šneky. Základní objem rozmetadla je 8 kubíků, ten je dále navýšen pomocí 300 mm nástavků až na 11 kubíků. Rozmetadlo je vybaveno pneumatikami Alliance 650/65 R30,5. Mezi další prvky patří i vlastní hydraulický okruh, který je charakteristický pro většinu rozmetadel Güstrower. Pro lepší jízdní vlastnosti je oj uzpůsobena do spodního závěsu traktoru a je s ním spojena přes K 80. Rychlost dopravníku je řízena počítačem v závislosti na rychlosti, která je snímána senzorem na kole.

Za 5 let provozu vyaplikovalo rozmetadlo jemně mletý vápenec na 19 000 ha ploch, přičemž v posledních letech se roční výkon pohybuje nad hranicí 4 000 ha za sezonu. Takový roční výkon je možný především díky velmi zodpovědné a spolehlivé obsluze soupravy. Proti samochodnému stroji je souprava taženého rozmetadla s traktorem levnější na pořízení, přičemž má souprava dobré rozměry pro snadnou přepravu po komunikacích.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás