Nákupní košík je prázdný

Rozmetadlo Güstrower GDK 7.000 v akci ve východních Čechách

Pátek 28.02.2014

Rozmetadla Güstrower patří k velice populárním strojům v České republice. Jedná se o nejprodávanější tažená rozmetadla u nás. Lze je nalézt u soukromých zemědělců s pár sty hektary i na farmách s výměrou přes 10 000 ha. Güstrowery se používají nejen k základnímu hnojení minerálními hnojivy, ale také k rozmetání vápence, masokostní moučky nebo suchého vápna pomocí aplikačních šneků.

Nejdůležitějším prvkem rozmetadel Güstrower je řetězový dopravník, který narozdíl od gumového pásu nemůže proklouznout a zajišťuje tak velice přesné dávkování. Díky agresivnímu odebírání dopravníku je možné rozmetat i těžce rozmetatelné materiály. Dalším důležitým prvkem je vlastní hydraulický okruh, který umožňuje agregaci se slabšími traktory. Díky vlastnímu okruhu je práce rozmetadla nezávislá na otáčkách kardanu traktoru a rozmetací kotouče aplikují vždy stejně při jízdě z kopce i do kopce.

Model GDK 7.000 patří k nejpopulárnějším. Jeho základní objem je 7 m3, s nástavky jej lze zvýšit na 10 či 11 m3. Stroj pana Růžičky má objem 10 m3 a je obut do radiálních pneumatik Alliance 650/65 R30,5. Rozmetadlo je agregováno s traktorem John Deere 8420, který disponuje dostatečným výkonem pro tahání dvou takových rozmetadel. Ale co je důležité, je vybaven satelitní navigací.

Farma rodiny Růžičkových se rozprostírá v okolí Dolních Ředic na Pardubicku, další pozemky jsou v oblasti Hrušové. Farma je velice moderně vybavená vzhledem ke své výměře. Na dvoře v Dolních Ředicích lze spatřit dva pásové traktory John Deere, pásový kombajn Claas Lexion nebo samochodný postřikovač John Deere. Na farmě využívají i výměnný systém Annaburger HTS 20.79 s cisternou upravenou pro přívoz DAMu k postřikovači.

Za poskytnuté fotografie děkujeme fotografovi Farmwebu, Jakubu Mederovi. Farmě pana Růžičky přejeme mnoho spokojenosti se stroji Güstrower a Annaburger.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás