Nákupní košík je prázdný

Rozmetadla Annaburger pracují 14 let v ZS Skalsko

Pondělí 22.10.2018

První Annaburger ve Skalsku byl třínápravový výměnný systém HTS 29.79 s korbou a rozmetací nástavbou, který byl dodán v létě roku 2004. Již v té době měl hydropneumatické odpružení náprav a patřil k tomu nejlepšímu, co se dalo tehdy sehnat na trhu. Korba o délce téměř 8 metrů a rozmetadlo s délkou ložné plochy 7,5 m byly tehdy nevídané parametry. O pár měsíců později tridem doplnil jeho menší bratříček, dvounápravový systém HTS 22.79 s korbou, cisternou a rozmetadlem. Druhá taková trojkombinace dorazila v roce 2007.

Flotila Annaburgerů byla doplněna o rok později o nejmenší výměnný systém HTS 18.79 s korbou a cisternou a zatím posledním přírůstkem byla jednoúčelová cisterna HTS 29.27 o objemu 21 kubíků. Dvounápravové výměnné systémy 22.79 rozhodně patří mezi nejvíc vytížené v celé ČR.

Na konci letních prázdnin jsme zachytili výměnné systémy 22.79 a 29.79 při rozmetání hnoje. I po 14 letech rozmetací nástavby fungují ke spokojenosti podniku. Pozoruhodná byla agregace tridemu, který byl zapřažen v traktoru Case o výkonu 195 koní. Další potvrzení nízké energetické náročnosti rozmetadel Annaburger při obrovském plošném výkonu. O tom, že taková agregace by bez hydraulického odpružení nebyla únosná, se není třeba zmiňovat. Nutno říci, že traktor měl na svůj výkon excelentní obutí.

Na příkladu ZS Skalsko je vidět vysoká přidaná hodnota techniky Annaburger, která odvádí špičkovou práci i po 14 letech intenzivního provozu a přispívá k nižším provozním nákladům i možností agregace se slabšími traktory při zachování bezpečnosti.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás