Nákupní košík je prázdný

První záběry z testování nového vozu s výtlačným čelem Annaburger Schubmax Plus HTS 22.17

Středa 12.09.2012

Schubmax Plus - velice zajímavý koncept

V současnosti je firma Annaburger  jedinnou firmou v oboru, která má ve svém programu tři koncepty vozů s výtlačným čelem. Vedle konceptu Schubfix nabézí velkoobjemový vůz Schubmax a od letošního roku také jeho bratříčka ,koncept Schubmax Plus, který má základní postranice korby jen 1,8 m ,ke kterým se následně přidávají silážní nástavby. U zkušebního tandemového vozu byly nástavby o výšce 40 cm , v praxi se dá předpokládat nástavba 60 nebo 80 mm.

Test v praxi je nejlepší

V úterý si náš předváděcí vůz odzkoušel jeden zemědělský podnik. Byli jsme zvědavi na hodnocení vozu ze strany obsluhy. I když se předvádění trochu zkomplikovalo, diky poruše řezačky, pod dvou odvezených "fůrách" bylo řidiči traktoru Ford jasno  - "Ten vůz jde velice lehce" . Řidič má zkušenosti s jiným tipem vozu Poettinger Jumbo 8800 se kterým lehkost porovnával.

Koncept náprav a podvozku vozů Annaburger je opravdu jedinečný a je ho třeba vyzkoušet. na předváděcím voze byly nasazeny gumy 710 mm s ráfkem 26,5" od firmy Michelin, které k tomuto typu vozu perfektně padnou.

Výtlačný štít pro všechny účely...

Na tomto typů vozu Schubmax Plus je odlišnost od ostatních vozů s výtlačným čelem ve tvaru korby a systémuvedení štítu. Dá se říci, že tento vůz si vzal to nejlepší ze štítu používaném na voze Schubfix a také na voze Schubmax.  Né náhodou, díky robustnosti tohot štítu, bude firma Annaburger testovat tento vůz také s novým typem rozmetacího adaptéru a překládacím šnekem.

První dojmy jsou pozitivní

První dojmy z nasazení nového vozu Schubmax Plus v silážní kukuřici jsou vesměs pozitivní. Rovněž nasazení vozu s výtlačným štítem na řepku a obilí proběhlo bez problémů. Do vozu se vešlo přes 20 t obilí, což je na tuto třídu vozu dostatečné množství. Naše firma chystá v letošním roce dodávku prvních modelů Schubmax Plus do ČR.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás