Nákupní košík je prázdný

První sedlová cisterna Annaburger v ČR

Úterý 25.08.2015

Sedlové cisterny Annaburger nejsou v Německu žádná novinka. Tyto přívozné cisterny se vyrábí již řadu let a v Německu jich jezdí velké množství. Cisterny se komplet vyrábí v Annaburgu (samozřejmě krom samotných nádrží) a jedná se tak o speciály vyrobené přímo pro potřeby zákazníků. Objemy, ve kterých se cisterny vyrábí jsou 21, 25 a 28,5 m3. Cisterny jsou vybaveny vzduchem odpruženými nápravami, případně mohou být dovybaveny hydraulickým odpružením. Samozřejmostí je povolení na 80 km/h jako ostatní kamionové návěsy.

Při výběru sedlových cisteren se zákazníci často potýkají se zásadním problémem, kterým je cena. Speciální přívozné cisterny od Annaburgeru cenou násobně převyšují běžné výrobce LKW techniky. Má to však své opodstatnění. Cisterny Annaburger jsou od počátku koncipované jako cisterny pro zemědělství. Jejich objem je přizpůsobený objemové hmotnosti kejdy či digestátu, který je o hodně těžší, než například benzin. Dále je počítáno s jízdou po méně zpěvněných silnicích a polních cestách, cisterna má mohutný rám. Opět rozdíl proti silničním cisternám, kde se předpokládá jízda především po dálnici. A v neposlední řadě cisterny Annaburger lze bez problémů vybavit čerpadlem Vogelsang či vývěvou Jurop.

Cisterna LS 34.28, kterou jsme v Annaburgu předávali zákazníkovi, má objem 25 m3. Má vzduchem odpružené nápravy BPW, přičemž zadní náprava je natáčecí. Cisterna je vybavena čerpadlem Vogelsnag o výkonu 5 430 l/min, má vrchní a stranové otvory, je vybavena mícháním, ovládáním funkcí v kabině a je připravena na dodatečnou montáž Andocku.

Celý obchodní případ vyžadoval obsáhlou komunikaci mezi Annaburgem, námi, majitelem či zástupci firmy Volvo, aby nákladní auto bylo na cisternu připraveno co se týká pohonů. Cisterna se pak stavěla přímo na konkrétní nákladní automobil dle jeho výkresů. I samotné spojení cisterny s automobilem vyžadovalo půl dne práce, aby vše bylo perfektní. Stavby takovýchto návěsů nelze brát na lehkou váhu a Annaburg v tomto postupuje velmi profesionálně a nenechává nic náhodě.

Majitelem cisterny se stala firma Boby - Fleisch spol. s.r.o., která patří mezi přední přepravce živých zvířat v ČR. Firma zvolila Annaburger před konkurenty především kvůli lehké a z hlediska koroze bezstarostné sklolaminátové nádrži, i když cena byla tradičně výrazně vyšší. Cisterna bude sloužit k převozu kejdy mezi provozem ŽV a farmou několik desítek kilometrů daleko. Přejeme firmě mnoho spokojenosti s technikou Annaburger a děkujeme za projevenou důvěru.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás