Nákupní košík je prázdný

Profi podnik služeb vsadil na návěs Krampe BB 700

Pátek 31.12.2010

 

Firma Štěpán Bečvář se rozhodla pro nový návěs Krampe Big Body 700
S rozvojem bioplynových stanic vzrůstají nároky na logistiku v oblasti dopravy senáží a siláží . Trendem jsou větší a větší vozy. Když k tomu farmář využívá ještě dvě řezačky firmy Krone, z nichž jedna má 1000 k ,pak je potřebné velké množství dopravní techniky.
 
Sázka na výrobu substrátů pro bioplynové stanice
     Firma pana Štěpána Bečváře hospodaří v západních Čechách (okolí Domažlic) na asi 4500 ha. Jen silážní kukuřici pěstuje a sklízí na 1700 ha, další plochy jsou určeny na sklizeň obilí metodou GPS. Je pochopitelné, že vše se točí okolo krmovin pro bioplynové stanice , proto vlastní firma pana Bečváře dvě výkonné řezačky Krone , jednu Big X 1000 s výkonem 1020 k a druhou Big X 650 s výkonem 650 k , vše od firmy Liva Předslavice.
     Když vyjedou řezačky Krone do terénu, je třeba řešit logistiku odvozu siláží a senáží. Dopravní technika se u firmy pana Bečváře nezastaví a pracuje od jara do podzimu. Před časem zakoupil pan Štěpán Bečvář od našeho prodejce, firmy Liva Předslavice s.r.o. dva výměnné systémy Annaburger HTS 22.79 s korbou, rozmetadlem a cisternou 18 m3 a druhý HTS 18.79 s korbou a rozmetadlem. 
Návěs Krampe BB 700 - ideální na velkoobjemovou přepravu senáže
      Protože dopravní nároky při odvozu siláží neustále stoupají, rozhodla se firma Štěpána Bečváře pořídit další dopravní techniku. Po domluvě s naším prodejcem , ing.Filipem Javorkem z firmy Liva Předslavice s.r.o. ,jsme nabídli panu Bečvářovi odzkoušení nového návěsu Krampe BB 700 s objemem korby 36 m 3 v plechu ,s kupkou téměř 40 m3.
      Letošní podzim ,pokud jde o počasí a srážky, moc nepřál klasické dopravní technice, proto bylo zajímavé sledovat jak se bude návěs BB 700 na svažitých a podmáčených polích Domažlicka chovat. K překvapení všech se choval dobře, proto se firma pana Bečváře rozhodla návěs zakoupit. Návěs byl v praxi agregován s traktorem Steyer CVX 190 k se kterým si velice dobře rozuměl. Návěs je vybaven 32 t parabolicky odpruženými nápravami ,řiditelnou nápravou a zesílenými nápravami Krampe s nosníky 140 x 140 mm a bubny 406 x 140 mm se zesílenými ložisky. V oboru je tento vůz s délkou korby 7m považován za etalon velikosti tandemových vozů pro universální přepravu siláží a obilí. Objem okolo 40 m3 se projeví příznivě na ekonomice každého službaře.
    

Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás