Nákupní košík je prázdný

Profi mixer od firmy Vakutec dokonale promíchal usazenou jímku

Čtvrtek 26.04.2012

Velké rezervy u českých farmářů

Nejen test míchadla Vakutec v blízkém podniku ,ale zkušenosti z praxe nám říkají, že míchání kejdy před aplikací je věc na kterou většina podniků "zpomíná nebo lidově řečeno kašle". Přitom promíchání kejdy má vliv jednak na rovnoměrnost aplikace a rozložení živin, ale také na vedlejí náklady, které má podnik s údržbou jímek. Po čase "nicnedělání" přijde faktura na vybagrování jímky, která je často větší než cena míchadla.

U firmy Vakutec dodávají již rok na trh speciální míchadla za traktor Profi TMS s novým typem vrtule, která má výrazně větší výtlak a tím zkracuje čas potřebný pro promíchání kejdy a rozrušení usazenin na 50% času. Šetří tedy 50% energie.

Náš nový předváděcí traktorový mixer jsme hned po přivezení v tomto týdnu vyzkoušeli v sousedním podniku u jímky, která nebyla několik let promíchávána. Jednalo se hovézí kejdu. Na fotografiích je celý proces míchání zachycen.

Po promíchání kejdy byl zákazník s míchadlem a jeho schopnostmi spokojen.

Míchání je součást managmentu hnojení kejdou

Rádi bychom na tomto místě upozornili naše zákazníky, že stav kejdy, močůvky, fugátu , jeho skladování a příprava před aplikací je součástí procesu, který u naší firmy nazýváme " Managment aplikace a hnojení kejdou".

U našich zákazníků se snážíme, aby kejdu nerecyklovali ,ale hnojili s ní. Jednou z prvních operací pro zajištění rovnoměrné aplikace kejdy na poli do porostu, je dokonalé promíchání kejdy a co nejrovnoměrnější rozložení živin.

Nezapomínejte na tuto věc před každou aplikací.  Jde o mnoho "vašich peněz" za ušetřená minerální hnojiva. V případě potřeby vám navrhneme vhodnou variantu míchání.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás