Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz na senáže Annaburger FieldLiner HTS 29.06 pracuje také v Dánsku

Neděle 02.09.2012

První překladací vůz na senáže od firmy Annaburger pracuje v Dánsku

Firma Annaburger je neobyčejně inovativní firmou. Její výrobní sortiment je v oboru zemědělské dopravní techniky velice široký, přičemž podobný program nabízí jem málokterý konkurent v segmentu profi techniky.  Na základě požadavku zákazníků vzniknul před třemi lety nový koncept vozu, který slouží k překládání senáže a siláže, případně štěpky , na kraji pole do kamionových návěsů.

Důvodem je na jednu stranu  vysoká koncentrace bioplynových na jednom místě (Německo a Dánsko) a nedostatek silážní kukuřice v místě ,kde stojí bioplynové stanice. Na vzdálenosti 20-50 km je kamionová doprava objemného materiálu s přehledem výhodnější, proto požadavek na překládací vůz ze strany zákazníků.

Větší než ostatní....

Některé konkurenční firmy nabízí také podobný koncept vozů na jedné nápravě, takto velký vůz ,který najednou naplní velký sedlový návěs však vyráběl doposud málokdo. Na snímcích kolegy ing.Michaela Málka je zachycen jeden podnik služeb v Dánsku, který používá překládací vůz od Annaburgu trochu netradičním způsobem. jeho speciální řezačka je vybavena bunkrem, pásovým podvozkem a hnanými zadními nápravami. Od řezačky odváží siláž překládací vůz Annaburger na kraj pole, kde stojí nákladní automobil se sedlovým návěsem. Během 2 minut je návěs naplněn.

Podnik služeb z Dánska se podílel na doupravení sériové verze tohoto vozu, když upravil přední čelo vozu, které je sklopné do vozu. k pohonu řetězového dopravníku (3 kusů) slouží mechanické rychlovyprazdňování.

Tři překládací vozy v jednom velkém zemědělském podniku v Německu

Překládací vozy Annaburger FieldLiner HTS 29.06 je nyní možno spatřit sériově v praxi. Majitel jednoho z největších zemědělských podniků v Německu s výměrou 35 000 ha a provozem bioplynových stanic s výkonem 16 MW zakoupil v loňskem roce nejdříve dva tyto překládací vozy a v letošním roce dokoupil další vůz.

Sklizeň silážní kukuřice v tomto podniku probíhá 3 měsíce ,24 hodin denně. Tři vozy pracují u jedné řezačky Claas a plní na kraji pole nebo ve vhodném místě, kde to jde, nákladní automobily.

Speciální verze vozu pro bioplynové stanice

V současnosti probíhá v Annaburgu vývoj podobného překládacího vozu s příčným gumovým dopravníkem, který bude plnit příjmové zásobníky u bioplynových stanic. V podniku s 9000 ha mají 6 bioplynových stanic s kapacitou 400 kW na stanici. Tento stroj bude jednotlivé stanice zásobovat substrátem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás