Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz Güstrower loni pracoval v okolí Strážovic

Pondělí 01.06.2015

Na jižní Moravu totiž řadu let jezdí sklízecí mlátičky firmy Daňhel Agro a.s., a v loňském roce nás tento partner z jižních Čech požádal o zapůjčení překládacího vozu Güstrower. Na Moravě se sklízelo v oblasti Strážovic na pozemcích společnosti Zemagro spol. s r.o. a to je místo, kde je veškerá technika řádně prověřena. Pole v těsné blízkosti Kyjova nabízejí neuvěřitelné svahy a převýšení a provozovat na takových pozemcích sklizňovou linku s překládacím vozem je excelentní výkon.

Překládací vůz Güstrower GTU 25 má objem 25 kubíků, který může být dále navýšen až na 28 kubíků. Je vybaven překládacím šnekem o průměru 450 mm s překládacím výkonem až 12 m3/min. V základu je vůz vybaven bogie nápravou a pneumatikami 650/65 - 30,5. Unikátním prvkem vozů Güstrower je čistící klapka v dně vozu, kterou je možno vůz perfektně vyčistit. Rolovací plachta či možnost montáže hydraulicky ovládané koncovky jsou samozřejmostí. Pro fajnšmekry výrobce nabízí montáž tenzometrických vah či hydraulicky odpruženou oj.

Předváděcí překládací vůz je ve velice pěkné výbavě, především jsme zvolili radiální pneumatiky Alliance 650/65 R30,5. V provozu u firmy Daňhel Agro a.s. byl nasazen spolu s traktorem John Deere 7930, který vůz zvládl bravurně když se vzalo v potaz, v jakých podmínkách souprava pracovala. Vůz jsme zachytili nedaleko Kyjova, kdy vyvážel obilí od sklízecích mlátiček John Deere řady S. Výkonné axiální mlátičky s devítimetrovými lištami si o nasazení překládacího vozu vyloženě říkají. Souprava překládala obilí do návěsů, mimo jiné byl přítomen výměnný systém HTS 22.79 s traktorem JD 7810 a povedenou soupravu tvořil nový návěs Annaburger HTS 22.12 a John Deere 6210R. 

Nebyla to však poslední známá technika v okolí. Od dalších linek odvážely obilí domácí traktory s výměnnými systémy Annaburger. A jelikož Zemagro patří mezi velké zákazníky Annaburgerů, povíme Vám o nich v samostatném příspěvku. Pro zájemce o vyzkoušení či odkoupení překládacího vozu máme dobrou zprávu. Vůz Güstrower je stále k dispozici a v republice u prodejce máme k dispozici i skvěle vybavený vůz Annaburger HTS 22.16.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás