Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz Annaburger v akci při sklizni kukuřice na zrno

Středa 27.11.2013

Překládací vůz je obecně velice zajímavý stroj s velikým potenciálem z hlediska návratnosti vložené investice. Dokáže nejen významně snížit negativní zhutnění půdy, ale také zvyšuje výkonnost sklízecích mlátiček a snižuje jejich hektarovou spotřebu paliva. Při sklizni kukuřice na zrno je tento rozdíl ještě markantnější, protože výnos je značný a mlátička sype o poznání častěji. Je zajímavé, že někteří farmáři o překládacím vozu nechtějí vůbec slyšet, zatímco druzí si bez něj sklizeň nedokáží představit.

Předváděcí vůz Annaburger HTS 22.16 má objem 28 m3, je hydropneumaticky odpružen, je obut do skvělých pneumatik Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5, má rolovací plachtu, hydraulicky výkyvný výpad ze šneku, elektrohydraulické ovládání a je připraven na namontování hydraulického pohonu pro osivo a hnojivo. Vůz je k vidění u nás v Čížkovicích a je okamžitě k dispozici případnému zájemci o koupi či pronájem.

Ve Straškově si vůz vyzkoušeli při sklizni kukuřice na zrno. Vůz byl agregován s traktorem John Deere 8420 a obsluhoval mlátičku New Holland CR 9080 s dvanáctiřádkovým adaptérem Capello. Krom nákladních automobilů odvážel i jeden z výměnných systémů Annaburger HTS 22.79, který byl agregován s traktorem John Deere 7530. Ve Straškově využívají celkem 5 strojů Annaburger, dvě jednoúčelové cisterny a tři výměnné systémy, z nichž jeden dorazil před cca 14 dny.

Za perfektní fotografie děkujeme Stanislavu Pišlovi.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás